Μενού
Αστυνομία στο Μενίδι
Αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ακόμη μία γυναικοκτονία στην Ελλάδα, με μία 40χρονη γυναίκα να δολοφονείται σήμερα (16/5) το πρωί στο Μενίδι από τον 50χρονο σύντροφό της, όσο αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές.

Δέκα ημέρες πριν τη νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι, η 40χρονη και ο πρώην σύντροφός της οδηγήθηκαν στο Α' Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, στο γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, όπου η γυναίκα υπέλαβε έγκληση κατά του 50χρονου συντρόφου της που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για παράβαση του Ν.3500/06 «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με τα άρθρα 308 Π.Κ. «Απλή Σωματική Βλάβη» και 333 Π.Κ. «Απειλή» και άρθρου 361 Π.Κ. «Εξύβριση».

Μάλιστα, στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό δυνάμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς και ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης του panic button, και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή.

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Θύμα κακοποίησης τα τελευταία 10 χρόνια

Επιπρόσθετα ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Αφού μετέβησαν πριν από δέκα ημέρες στο αστυνομικό τμήμα, ο 50χρονος πρώην σύντροφος της 40χρονης στο Μενίδι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έλαβε ρητή δικάσιμο για αύριο, Παρασκευή (17/5).

Κατά το παρελθόν, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022, το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Μενίδι: Πιθανότατα πήγαινε στη δουλειά και της έστησαν καρτέρι

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η 40χρονη -πιθανότατα- πήγαινε εκείνη την ώρα στη δουλειά της, και κάποιος που γνώριζε το δρομολόγιο, τής είχε στήσει καρτέρι και τη μαχαίρωσε όταν την είδε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας βρίσκονται στο σημείο και συνεχίζουν τις έρευνες, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής, ενώ γίνονται έρευνες για άλλα στοιχεία ή για τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας, με το μαχαίρι να βρίσκεται καρφωμένο στην κοιλιά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA