Μενού
Πιάτο στο Βαρούλκο
Πιάτο στο Βαρούλκο | varoulko.gr
  • Α-
  • Α+

Απονεμήθηκαν την Τρίτη (14/5), στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024, με το περιοδικό «Αθηνόραμα» να παρουσιάζει τα κορυφαία, φετινά εστιατόρια.

Στην κορυφή των εστιατορίων στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 βρέθηκε, όπως σημειώνει το Αθηνόραμα, η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιωτικού «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου.

Αμέσως μετά, στη δεύτερη θέση, βρίσκεται το «Selene» της Σαντορίνης, το οποίο λειτουργεί υπό τις οδηγίες του έμπειρου Κερκυραίου σεφ, Έκτορα Μποτρίνι

Συνολικά 85 εστιατόρια βραβεύτηκαν στην τελετή που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο «Makedonia Palace», με τις Κυκλάδες και τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία - Θράκη) να συγκεντρώνουν τις περισσότερες διακρίσεις, έχοντας για φέτος 25 και 24 βραβευμένα εστιατόρια αντίστοιχα. 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 | Αθηνόραμα

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Πώς δίνονται

Με στόχο πάντοτε την ώθηση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σε υψηλότερους στόχους και επιδόσεις, η γευσιγνωστική επιτροπή του θεσμού αυστηροποίησε τη βάση της βράβευσης, διαμορφώνοντάς τη στο 14,50/20.

Όσον αφορά τα εστιατόρια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, η βάση βράβευσης παρέμεινε στο 14/20, στηρίζοντας την αφοσίωσή τους στις κλασικές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικές και τοπικές σπεσιαλιτέ. 

Στο πλαίσιο της τελετής, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα που δείχνει το δρόμο για την ανάδειξη της τοπικότητας στην ελληνική γαστρονομία.

Ο σεφ του ροδίτικου «Noble» κατέγραψε μαζί με την ομάδα του τις ξεχωριστές συνταγές του νησιού και τις εξέλιξε σε μια αβάν-γκαρντ ροδίτικη κουζίνα, η οποία βραβεύεται σταθερά με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

Τα βραβεία στους νικητές παρέδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Παπατζανής, εκπροσωπώντας την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλεξία Μαχαίρα, ο Sales Development manager της Nestlé Waters Γιώργος Συμεωνίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της E.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε. Νικόλαος Αϊδίνης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού, Άννη Ηλιοπούλου και ο Εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Βαρούλκο
Πιάτο στο Βαρούλκο | Varoulko.gr
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA