Μενού
Δικαστήριο
Διαδικασία απονομής δικαιοσύνης | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Οι... πύλες εξόδου της Αττικής από στεριά και θάλασσα έχουν ανοίξει για τα καλά και χιλιάδες κόσμου πήρε τον δρόμο προς τα μέρη που θα περάσει μερικές ξέγνοιαστες μέρες με αφορμή το Πάσχα. 

Για τους τυχερούς που μπορούν να το κάνουν, όσο κι αν ταλαιπωρηθούν, όσο κι αν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για... αποτοξίνωση από όλα. Όμως κι αυτοί που θα μείνουν πίσω σε μια άδεια Αθήνα, θα βρουν τον τρόπο να περάσουν καλά. 

Όλες αυτές οι μέρες κυλούν σε... mood διακοπών, χωρίς όμως να λείπουν από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας θέματα που ταράζουν, ξεσηκώνουν, εξοργίζουν την κοινή γνώμη. 

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών δύο αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα, σήκωσαν μεγάλες συζητήσεις και σίγουρα βάζουν πολλούς... αστερίσκους για τον τρόπο που λειτουργεί στη χώρα μας! Η πρώτη αφορά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η μεγαλύτερη (μαζί με τα Τέμπη) τραγωδία της Μεταπολίτευσης, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. 

Κι όμως!!! Αθώοι όλοι. Ελάχιστοι την πλήρωσαν και για λίγο. Κανείς δεν έφταιξε, κανείς δεν σήκωσε το βάρος για τον θάνατο τόσων ανθρώπων. Κανείς δεν θα οδηγηθεί πίσω από τα κάγκελα για να τιμωρηθεί. Με μια... χούφτα από ευρώ αγοράζεται η ποινή και η ζωή συνεχίζεται. Εκτός φυσικά από τις ζωές αυτών που έφυγαν ή κάποιων που έμειναν πίσω ως... φαντάσματα. 

Με τραύματα, πληγές και ψυχολογικά που θα τους συνοδεύουν για πάντα. Πριν προλάβουμε ως κοινωνία να το... καταπιούμε, ήρθε η δεύτερη απόφαση – είδηση για να μας ξαναβάλει την αμφιβολία όσον αφορά την ελληνική δικαιοσύνη. Σε λιγότερο από 4 χρόνια από την καταδίκη του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ελεύθερος

ΟΚ με περιοριστικούς όρους, αλλά όταν είσαι σπίτι του και όχι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ελευθερία είναι. Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης δεν εξέτισε καλά – καλά ούτε το 1/3 από την ποινή που του είχε επιβληθεί στην πολύκροτη δίκη. 

Μια απόφαση που σαφώς από το πρώτο λεπτό που έγινε γνωστή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού εκτός όλων των άλλων μπορεί να αποτελέσει ένα καλό προηγούμενο για όλους όσοι έχουν απομείνει στη φυλακή. Ο Εισαγγελέας κάνει λόγο για έναν αμετανόητο άνθρωπο που συνεχίζει τα κηρύγματα μίσους και την... ναζιστική ρητορική. 

Εντούτοις κρίθηκε ότι μπορεί να πάει σπίτι του. Ποιος ξεχνά πόσο υπέφερε η ελληνική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια από το... αυγό του φιδιού; Ποιος ξεχνά πως ακόμη και σήμερα εντός Κοινοβουλίου υπάρχουν φασιστοειδή με... μανδύα μια γραβάτα; Συνηθίζουμε να λέμε πως η δικαιοσύνη είναι αδέκαστη. 

Λέμε πως της έχουμε εμπιστοσύνη. Λέμε πως δεν θέλουμε κλίμα αυτοδικίας, ούτε αποφάσεις εν βρασμώ και με... πίεση από την κοινωνία. Όμως από την άλλη η πρόκληση είναι μεγάλη. 

Αλήθεια όλοι αυτοί οι άνθρωποι πως κλείνουν... Μάτι κάθε βράδυ που πέφτουν να κοιμηθούν; 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA