Μενού
agassi sampras
Αντρέ Αγκάσι και Πιτ Σάμπρας | AP Photo/Andres Leighton,File
  • Α-
  • Α+

Πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους τενίστες της ιστορίας και οι μονομαχίες τους έχουν μείνει αξέχαστες στους φίλους του αθλήματος.

Ο Ελληνοαμερικανός Πιτ Σάμπρας και ο Αντρέ Αγκάσι μονοπώλησαν τους τίτλους στα μεγάλα τουρνουά την δεκαετία του '90 με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις να «γράφουν» ιστορία.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Σάμπρας κέρδισε τον Αγκάσι στους 20 από τους 34 αγώνες όπου βρέθηκαν αντίπαλοι.

Η καριέρα του Σάμπρας

Ο 53χρονος - πλέον-  Πιτ Σάμπρας, γεννήθηκε από Έλληνες μετανάστες και ξεκίνσε να παίζει επαγγελματικά τένις από τα 17 του.

Ο πρώτος του μεγάλος τίτλος ήταν σε ηλικία 19 ετών όταν κατέκτησε το USA open. Συνολικά κέρδισε 5 φορές το USA open, 7 φορές το Γουίμπλεντον και 2 φορές το Αυστραλιανό open. Παρέμεινε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης για 286 εβδομάδες (1993-1998).

Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2002 έχοντας κατακτήσει 14 τίτλους Γκραν Σλαμ (σ.σ. Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον, USA open και Αυστραλιανό open).

Η πορεία του Αγκάσι

Ο Αντρέ Αγκάσι (ή Άγκασι, όπως είναι ο σωστός τονισμός στα αγγλικά) γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1970 και το 1986 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο άθλημα.

Το 1992 κέρδισε το Γουίμπλεντον και το 1994 το USA Open . Το 1995 νίκησε στον τελικό του Αυστραλιανού Open τον Πιτ Σάμπρας και το 1999 κέρδισε το Ρολάντ Γκαρός. Συνολικά κέρδισε 4 φορές το Αυστραλιανό open, 2 φορές το Αμερικάνικο και από μία φορά το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον.

Από τον Πιτ Σάμπρας έχασε το USA open 3 φορές και το Γουίμπλεντον μια φορά. Το 1996 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA