Μενού
thanasis-antetokunmpo
Θανάσης Αντετοκούνμπο | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο διανύει την έβδομη σεζόν του στο NBA και έκτη διαδοχική στο Μιλγούκι ωστόσο φέτος βλέπει την παρουσία του στο rotation των Μπακς να έχει μειωθεί ιδιαίτερα με τις συμμετοχές του να είναι μικρές σε διάρκεια. Παρόλα αυτά τις τελευταίες ημέρες έχει καταφέρει να... τραβήξει πάνω του φώτα στο NBA, με αρκετούς να αναρωτιούνται αν πραγματικά έχει θέση στο πρωτάθλημα. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τις αγωνιστικές ικανότητες του διεθνή φόργουορντ, αλλά με τα γεγονότα που τον έκαναν... viral στα social media.

Φέτος, παίρνει τον λιγότερο χρόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στα «Ελάφια» καθώς μένει στο παρκέ κάτι παραπάνω από 4 λεπτά στα μόλις 16 παιχνίδια που έχει πάρει συμμετοχή. Αντίστοιχα, πεσμένοι είναι και οι μέσοι όροι του στα στατιστικά του καθώς επιχειρεί λιγότερο από ένα σουτ ανά παιχνίδι, ενώ αντίστοιχα χαμηλή είναι συνεισφορά του στις υπόλοιπες κατηγορίες. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι περίεργο για έναν παίκτη που θεωρείται συμπληρωματικός στο ρόστερ μιας ομάδας πρωταθλητισμού στο NBA, ούτε φυσικά ο ίδιος προσποιήθηκε πως έχει κάποιον άλλον ρόλο από τον συγκεκριμένο.

Ωστόσο πολλές κινήσεις του είτε πάνω στο παρκέ, είτε από τον πάγκο, έχουν συγκεντρώσει το «πείραγμα» πολλών σε σημείο που να μοιάζει σαν να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Θανάση ώστε να πειράξουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Άλλωστε από την πρώτη ημέρα της κοινής τους παρουσίας στο Μιλγουόκι, οι κακές γλώσσες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, επαναλαμβάνουν πως βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας ώστε να είναι χαρούμενος ο Γιάννης. Προφανώς όλοι όσοι το επαναλαμβάνουν αγνοούν τη διαδικασία για να βρει κάποιος εγγυημένο συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως επίσης και το πως λειτουργούν οι ομάδες ιδιαίτερα όταν στην εξίσωση μπαίνει και ο σούπερ σταρ τους.

Το τελευταίο χρονικά «χτύπημα» στον Θανάση ήρθε λόγω του ενθουσιασμού του στο νικητήριο καλάθι του Λίλαρντ στο παιχνίδι των Μπακς με τους Κινγκς. Το ματς κρίθηκε στην παράταση με το buzzer beater του Λίλαρντ, με τον Θανάση να... σηκώνεται μαζί του την ώρα που σούταρε το νικητήριο καλάθι. Αυτή η «προσποίηση» σουτ τον έκανε για μία ακόμη φορά viral.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στο παιχνίδι με τους Σέλτικς κατάφερε και πάλι να βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο παιχνίδι κερδίζοντας μάλιστα το χειροκρότημα, κατάφερε να χρεωθεί με φλόπινγκ (και τεχνική ποινή) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στο ίδιο παιχνίδι ωστόσο έγραψε και ένα μπλοκ highlight.

Ειρωνίες από τον Κέβιν Γκαρνέτ

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες στο «παιχνίδι» της ειρωνίας μπήκε και ο Κέβιν Γκαρνέτ. Ο βετεράνος φόργουορντ πόσταρε στα social media ένα βίντεο με διάφορες στιγμές που συμμετέχει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ισχυρίστηκε πως αρκετοί παλαίμαχοι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τον Θανάση και έκανε ταγκ τον Πολ Πιρς.

Υπάρχουν, δε, λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργήσει διάφορα βίντεο με στιγμές του Θανάση που σίγουρα δεν είναι για highligths. Ο ίδιος πάντως δεν πτοείται από την κακόβουλη κριτική. Άλλωστε είναι εκεί (και μάλιστα πήγε πρώτος στο ΝΒΑ το 2015) που πολύ θα ήθελαν αλλά δεν καταφέρνουν να είναι...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA