Μενού
Renault 5
To ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Renault 5 | Renault Group
  • Α-
  • Α+

Το νέο Renault 5 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία έως 400 χλμ. με μία φόρτιση. H γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη εντός του 2024. 

Το μήκος του φθάνει τα 3,92 μέτρα και η επίσημη ονομασία του μοντέλου είναι Renault 5 E-Tech electric. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας: Το λανσάρισμα θα γίνει με την μεγάλη – χωρητικότητας 52 kWh – η οποία προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ. Θα ακολουθήσει η βασική έκδοση, με μπαταρία 40 kWh. O ηλεκτροκινητήρας του Renault 5 ονομάζεται ePT-100 kW, είναι δηλαδή ισχύος 136 ίππων.  

Renault 5
To ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Renault 5 | Renault Group

Σύμφωνα με την Renault, η αρχική τιμή του ηλεκτρικού σουπερμίνι θα είναι περίπου 25.000 ευρώ, όσο περίπου κοστίζει ένα υβριδικό μοντέλο της κατηγορίας Β. Αυτό σημαίνει ότι με την κρατική επιδότηση, η αρχική τιμή του στην Ελλάδα θα πέσει κάτω από τις 20.000 ευρώ!

Το Renault 5 E-Tech electric εφοδιάζεται με τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης V2G, θα μπορεί δηλαδή να προσφέρει ενέργεια στο δίκτυο (π.χ. σε περίπτωση διακοπής ρεύματος). Πρόκειται για το πρώτο όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small (προηγουμένως γνωστή ως CMF-B EV), ενώ η πίσω ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσων, προσφέροντας άνεση και καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.

Renault 5
To ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Renault 5 | Renault Group

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA