Μενού
Renault 5 E-Tech Electric
Το νέο Renault 5 E-Tech Electric | Renault
  • Α-
  • Α+

Το Renault 5 E-Tech Electric παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, αναδεικνύοντας την καινοτόμο προσέγγιση της γαλλικής εταιρείας απέναντι στις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Αυτό το νέο ηλεκτρικό σουπερμίνι ενσαρκώνει τη στρατηγική «Renaulution» της Renault, επιδιώκοντας να ανανεώσει τον βιομηχανικό και ηλεκτρικό τομέα της εταιρείας μέσα από μια επιτυχημένη σύλληψη που αναπτύχθηκε σε διάστημα τριών ετών.

Renault 5 E-Tech Electric
Το Renault 5 E-Tech Electric | Renault

 

Το οχήμα διαθέτει ένα μοναδικό «ρετροφουτουριστικό» σχέδιο που αντλεί έμπνευση από τον προκάτοχό του, προσφέροντας μια σύγχρονη ερμηνεία με έμφαση στις ηλεκτρικές και ψηφιακές λειτουργίες. Εξοπλισμένο με μια εντυπωσιακή ηλεκτρική πλατφόρμα, που προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα όπως επίπεδο δάπεδο, μεγαλύτερο μεταξόνιο, βελτιστοποιημένο εσωτερικό χώρο και χαμηλότερο κέντρο βάρους, το Renault 5 E-Tech Electric επιδιώκει να ξεχωρίσει στην αγορά.

Renault 5 E-Tech Electric
Το Renault 5 E-Tech Electric | Renault

 

Η κινητήρια μονάδα του αυτοκινήτου, που αποφεύγει τη χρήση σπάνιων γαιών, προσφέρει τρεις επιλογές ισχύος 110, 90, και 70 kW (150, 122 και 95 ίππων) και συνδυάζεται με ένα επαναστατικό σύστημα φόρτισης διπλής κατεύθυνσης AC, συμβατό με τις τεχνολογίες V2L και V2G. Με μια μπαταρία έως 52 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 400 χλμ (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 500 κιλά, το αυτοκίνητο υπόσχεται να προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και οδηγική απόλαυση.

Renault 5 E-Tech Electric
Το εσωτερικό του Renault 5 E-Tech Electric | Renault

 

Η τεχνολογικά προηγμένη φύση του Renault 5 E-Tech Electric επιβεβαιώνεται από το σύστημα OpenR Link με ενσωματωμένο Google, που προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες από 50 εφαρμογές και υπηρεσίες, ενισχύοντας την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνεται με βιώσιμο τρόπο στη Γαλλία, με επίπεδο ανακυκλωσιμότητας άνω του 95% και ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Renault 5 E-Tech Electric
Το εσωτερικό του Renault 5 E-Tech Electric | Renault

 

Η Renault υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη με την κυκλοφορία του Renault 5 E-Tech Electric, επιδιώκοντας να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά και να προσφέρει στους καταναλωτές μια προσιτή, αξιόπιστη και οικολογική επιλογή στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA