Μενού
Φωτιά στα Χανιά
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση πυρκαγιάς στα Χανιά | Flashnews.gr
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Χανιά, στην περιοχή της Σούδας και πιο συγκεκριμένα στον Ναύσταθμο Κρήτης, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο με πολλές δυνάμεις.

Σε νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στα Χανιά, έγινε γνωστό πως εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή βρίσκονται 17 οχήματα με 55 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, παραμένει άγνωστη η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στα Χανιά, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ειδικότερα, καπνός και θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ φέρεται να δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός.

Φωτιά στα Χανιά
Φωτιά στα Χανιά | Flashnews.gr

 

Φωτιά στα Χανιά
Φωτιά στα Χανιά | Flashnews.gr
Φωτιά στα Χανιά
Φωτιά στα Χανιά | Flashnews.gr

Φωτιά στα Χανιά: Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών στον Ναύστασθμο 

Λίγο μετά τις 09:20 το πρωί της Τρίτης (23/4), το 112 ενεργοποιήθηκε για τη μεγάλη φωτιά στα Χανιά, στην περιοχή της Σούδας κοντά στον ναύσταθμο, για εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, σε μήνυμά του, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή».

Ζητάει, επίσης, από τους κατοίκους της περιοχής στα Χανιά να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, την ώρα που η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στα Χανιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Ενεργοποίηση 112. Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο, απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA