Μενού
Η ελληνική παραλία
Η ελληνική παραλία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Και δεν εκπλήσσει κανέναν. Άλλη μια λίστα με τις ομορφότερες, πιο ειδυλλιακές ακτές του κόσμου δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μία ελληνική παραλία. Αυτή τη φορά, ο προορισμός που μας «εκπροσώπησε» ανέβηκε στο τοπ 5 των καλύτερων.

Αυτή τη φορά μας τίμησε η λίστα World's Best Beaches της Banana Boat, στην οποία η παραλία Βουτούμι των Αντίπαξων κατέκτησε τη 5η θέση.

Ο εντυπωσιακός, απομονωμένος κολπίσκος είναι προσβάσιμος με βάρκα, παραμένοντας παρθένος και γαλήνιος σε σχέση με πιο γνωστούς προορισμούς.

Φημίζεται για τα καταγάλανα νερά της και το ιδανικό μείγμα από βότσαλα και ψιλή λευκή άμμο, φωλιασμένη στο κάτω μέρος ενός απότομου, καταπράσινου λόφου. Τα νερά εδώ είναι ρηχά και ζεστά, κάνοντας το Βουτούμι ιδιαίτερα φιλόξενο για παραλία του Ιονίου.

Μάλιστα πρόκειται για ένα από τα μέρη όπου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει πραγματοποιήσει γυρίσματα για τη σειρά του Mega, «Maestro».

Βουτούμι, Αντίπαξοι
Βουτούμι, Αντίπαξοι | Shutterstock

Το τοπ 5 των παραλιών

Κορυφαία στον κόσμο ήταν η παραλία Trunk Bay στις Παρθένες Νήσους, που ανήκουν διοικητικά στις ΗΠΑ. Είναι το πρότυπο της εξωτικής ομορφιάς της Καραϊβικής.

Οι επισκέπτες επαινούν την απίστευτα απαλή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν με πισίνα, αλλά αυτό που πραγματικά διακρίνει τον κόλπο Trunk Bay από άλλους προορισμούς της Καραϊβικής είναι η τοποθεσία του μέσα στο εκπληκτικό Εθνικό Πάρκο των Παρθένων Νήσων.

Οι κορυφαίες παραλίες
Οι κορυφαίες παραλίες | Shutterstock

Δεύτερη ήρθε η παραλία Cala Mariolu, στις ακτές της Σαρδηνίας στην Ιταλία. Βρίσκεται κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής, προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή μονοπάτια πεζοπορίας, γεγονός που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τη φυσική ομορφιά της «ανόθευτη».

Ο μικρότερος όρμος, πλαισιωμένος από απόκρημνους βράχους και πλούσια βλάστηση, εξασφαλίζει στους επισκέπτες της παραλίας εκπληκτική θέα από κάθε γωνία, είτε στη στεριά είτε στο νερό. 

Οι κορυφαίες παραλίες
Οι κορυφαίες παραλίες | Shutterstock

Αυτό που κάνει το Meads Bay, την τρίτη παραλία στη λίστα, να ξεχωρίζει, είναι η ασυναγώνιστη γαλήνη και ηρεμία που προσφέρει στον λουόμενο. Αυτή η παραλία της Ανγκουίλα είναι αγαπημένη τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών.

Η πλατιά παραλία με την ψιλή λευκή άμμο από τη μία αντέχει πολύ κόσμο και προσφέρει άπλετο χώρο για όλους, ενώ βρίσκεται μακριά από πολύβουα τουριστικά κέντρα.

Οι κορυφαίες παραλίες
Οι κορυφαίες παραλίες | Shutterstock

Τέλος, τέταρτη ήρθε η μαγευτική Ενταλούλα των Φιλιππίνων, που μοιάζει να έχει βγει από πειρατικό μυθιστόρημα. Προτιμάται για την απομόνωση που προσφέρει, αλλά και το μοναδικό τοπίο από ασβεστολιθικούς βράχους που ορθώνονται στις ακτές.

Το νερό της είναι εντυπωσιακά διαυγές, παρέχοντας εξαιρετικές συνθήκες τόσο για κολύμπι όσο και για snorkeling, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τους ζωντανούς κοραλλιογενείς υφάλους.

Οι κορυφαίες παραλίες
Οι κορυφαίες παραλίες | Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA