Μενού
Συλληφθέντες για του Ρέντη
Η στιγμή της μεταγωγής συλληφθέντων οπαδών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Βιντεοληπτικό υλικό, πέρα από τη ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ3, και πιο συγκεκριμένα 21 βίντεο και τρεις φωτογραφίες, έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές για το αιματηρό περιστατικό της 7ης Δεκεμβρίου όπου δολοφονήθηκε στου Ρέντη ο αστυνομικός των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης.

Μέσα από αυτό το υλικό, η αστυνομία κατάφερε να χαρτογραφήσει τόσο τη διαδρομή των πολεμοφοδίων, που χρησιμοποιήθηκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όσο και τον ρόλο του κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης και το πώς εξελίχθηκε η επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 7 Δεκεμβρίου, στις 18:30 όταν μία μεγάλη ομάδα ατόμων, που συναποτελούνταν περίπου από 34 ανθρώπους, πάει στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παίρνουν από συγκεκριμένο χώρο φωτοβολίδες και τα μπουκάλια, με τα οποία παρασκεύασαν τις «βόμβες» μολότοφ.

Ρέντη: Γιατί άλλαξε το πλάνο της επίθεσης

Μετά την προσωρινή στάση στο Φάληρο, τέσσερα αυτοκίνητα έφτασαν μετά από 15 λεπτά –ως κονβόι– στου Ρέντη, αφού είχαν πάει αρχικά σε βενζινάδικο της περιοχής για να προμηθευτούν τη βενζίνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, ο φερόμενος ως αρχηγός της επίθεσης στου Ρέντη, φέρεται να άλλαξε τα πλάνα και το σχέδιο της επίθεσης, καθώς ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο τέλος του αγώνα, αλλά αντί αυτού, ξεκίνησε στο τέλος του πρώτου σετ.

Σε κάποιες από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων οπαδών, αναφέρεται πως τότε ήταν πιο πρόσφορο έδαφος για την επίθεση στις διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς ήταν πιο λίγες οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Φέρεται, όπως έγινε γνωστό, να υπήρξε συνεννόηση με ακόμη δύο «αρχηγικά μέλη», για να βγουν έξω από το γήπεδο στου Ρέντη και να επιτεθούν στην Αστυνομία.

«Δαμόκλειος Σπάθη»: Πώς εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις δεκάδες συλλήψεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, αλλά κι άλλα οπαδικά επεισόδια. 

Στη σχετική ενημέρωση, ανακοινώνεται ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, μεταξύ των οποίων και η επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομαδία «Δαμόκλειος Σπάθη», εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 63 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη σχετική δικογραφία υπάρχουν 160 ονόματα.

Κατηγορούνται για - κατά περίπτωση - εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης, έκρηξη, ληστεία, εκβίαση, εμπρησμό, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, τις φωτοβολίδες, τα βεγγαλικά, τα όπλα σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν επιπλέον τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Τα κατασχεθέντα από την εγκληματική οργάνωση που «χτύπησε» στου Ρέντη
Τα κατασχεθέντα από την εγκληματική οργάνωση που «χτύπησε» στου Ρέντη | ΕΛΑΣ

 

Τα κατασχεθέντα από την εγκληματική οργάνωση που «χτύπησε» στου Ρέντη
Τα κατασχεθέντα από την εγκληματική οργάνωση που «χτύπησε» στου Ρέντη | ΕΛΑΣ

 

Τα κατασχεθέντα από την εγκληματική οργάνωση που «χτύπησε» στου Ρέντη
Τα κατασχεθέντα από την εγκληματική οργάνωση που «χτύπησε» στου Ρέντη | ΕΛΑΣ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA