Μενού
Πανηγύρι
Άδειες καρέκλες σε πανηγύρι | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας, στην Ηλεία, περίπου 37 άτομα από χωριό της Βουπρασίας μετά από πανηγύρι, που έγινε για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Όλα ξεκίνησαν από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο χωριό της Ηλείας, όπου κάθε χρόνο στήνεται πανηγύρι και οι άνθρωποι τρώνε όλοι μαζί χωρίς τη συνοδεία μουσικής.

Ο καθένας φέρνει από το σπίτι του κάποια πράγματα, που έχει μαγειρέψει, ωστόσο φέτος δεκάδες άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, με τον ιερέα του ναού να μην επιβεβαιώνει πως η προβατινά ήταν αυτή η οποία προκάλεσε την αναταραχή.

Ηλεία: Τι είπε ο ιερέας για την τροφική δηλητηρίαση

«Από μαγειρευτό έγινε όλο αυτό. Αυτό το έθιμο επικρατεί τα τελευταία 20 χρόνια, όπου σε μία μεγάλη τραπεζαρία βρίσκονται τα εδέσματα των ενοριτών, μεταξύ άλλων η προβατίνα, δύο λαμαρίνες από αρνί, φράουλες, άρτοιγλυκά» είπε ο ιερέας για το συμβάν στην Ηλεία.

«Με το που είπαμε το Χριστός Ανέστη, τελειώνοντας, όταν γύρισε η εικόνα από τη λιτάνευση, κάναμε δεήσεις, πληρώσαμε τα δώρα που είχαν φέρει, όπως μία προβατίνα, κάποιες φράουλες και γλυκά. Αφού τους ευχαρίστησα όλους και ευχήθηκα Χριστός Ανέστη, κατευθύνθηκαν όλοι να πάρουν μερικά από τα δώρα» συνέχισε ο ιερέας του ναού.

«Φταίει ότι έγινε κάποιο λάθος, αλλά δεν ξέρουμε από πού προέκυψε» τόνισε ο ιερέας για το συμβάν στην Ηλεία, χωρίς να διευκρινίζει το «έδεσμα» το οποίο προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA