Μενού
dimoglidou
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου | Mega
  • Α-
  • Α+

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υπόθεση της γυναικοκτονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη Κυριακή, είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία, αλλά τελικά μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύντροφό της.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε για τον δράστη στο «Φως στο Τούνελ».

«Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική της Αθήνας. Οι γιατροί δεν έκριναν πως πρέπει να νοσηλευτεί και έγινε η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Ανέφερε πως είναι χρήστης ουσιών και έχει ψυχολογικά προβλήματα».

Σε σχέση με τις οδηγίες που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σχολίασε:

«Ο υπουργός υπενθύμισε στους αστυνομικούς πως πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που υπάρχουν από το 2021. Αυτές θα βοηθήσουν να κατανοήσουν το θύμα και την κατάσταση. Πέρα από τον διοικητή του τμήματος που θα ενημερώνεται για το περιστατικό θα υπάρχει αρμόδιος αξιωματικός σε κάθε διεύθυνση, ο οποίος εβδομαδιαία θα αναφέρεται στη δομή του επιτελείου του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας».

Και πρόσθεσε:

«Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είναι ενημερωμένοι για τη διαδικασία. Θα κληθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί για τις ενέργειές τους εκείνο το βράδυ, οι οποίες δεν συμφωνούν με το πρωτόκολλο. Από τη στιγμή που η κοπέλα μπήκε στο τμήμα, και εάν είχε ακολουθηθεί ο οδηγός για την ενδοοικογενειακή βία η κοπέλα θα ήταν καλά. Υπάρχει υπηρεσία εσωτερικών  υποθέσεων για τις ενέργειες της αστυνομίας και πρέπει να ειδοποιείται όταν οι αστυνομικοί δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Ένας πολίτης πρέπει να νιώσει ασφαλής όταν φτάσει στο τμήμα. Έπρεπε να τηρηθεί και εδώ η διαδικασία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA