Μενού
paidon.jpg
Το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία»/ | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παίδων ο 5χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο στην Πειραιώς, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ μαζί με τη μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέρφια του. 

Σύμφωνα με το MEGA, το παιδί φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματος με τους γιατρούς να θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα. Δεν αποκλείεται το παιδάκι να μπει στο χειρουργείο. 

Η μητέρα και η γιαγιά νοσηλεύονται με κατάγματα σε κνήμη και γόνατο στον Ερυθρό Σταυρό, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Τα δύο αδέρφια του 5χρονου, 8 και 10 ετών, νοσηλεύονται στο Παίδων. 

«Ανέβαινα το ρεύμα της Πειραιώς προς Αθήνα. Ήμουν στην αριστερή λωρίδα. Πετάχτηκαν μπροστά μου και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Τους είδα τελευταία στιγμή. Αμέσως σταμάτησα το αυτοκίνητο και βγήκα για να βοηθήσω», ανέφερε ο 26χρονος οδηγός.

Ο οδηγός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών για να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο. 

Καταγγελία για τη διάβαση 

Κάτοικοι και εργαζόμενοι στα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται στο σημείο του τροχαίου, καταγγέλλουν πως σε ακτίνα τουλάχιστον 100 μέτρων δεν υπάρχει διάβαση πεζών με αποτέλεσμα όποιος επιχειρεί να διασχίσει την Πειραιώς να διακινδυνεύει τη ζωή του.

«Ήταν σοκαριστικό»

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές: «Άκουσα κλάματα και φωνές και προσπαθούσα να δω τι ακριβώς είχε συμβεί. Σταδιακά διαπίστωνα ότι δεν ήταν ένα ούτε δύο τα άτομα τα οποία είχαν εκτοξευθεί αλλά ήταν περισσότερα. Ήταν σοκαριστικό ιδιαίτερα η εικόνα του μικρού παιδιού το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του. Ήταν μία γυναίκα αρκετά χτυπημένη στο οδόστρωμα και άλλο ένα παιδάκι βρισκόταν στο διάζωμα στο διαχωριστικό». 

«Είδα τον οδηγό και φώναζε "τα παιδάκια δεν με νοιάζει τίποτα άλλο"», είπε ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας. 

«Δεν είμαι καλά γιατί παίρνω τηλέφωνο και δε το σηκώνουν. Είναι εγγόνια μου και δισέγγονά μου. Μου το είπαν και εμένα μου το είπαν. Τους παρέσυρε κάποιο αυτοκίνητο είπαν, τώρα τι ήταν αυτό δεν ξέρω», είπε η προγιαγιά των παιδιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA