Μενού
dikastirio
  • Α-
  • Α+

Τον Οκτώβριο του 2022 μία 38χρονη είχε επιτεθεί με καυστικό υγρό (βιτριόλι) στον πρώην σύζυγό της στο Ηράκλειο Κρήτης, σε μία υπόθεση που είχε κάνει αίσθηση στο πανελλήνιο.

Με ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του θύματος ανακοίνωσε ότι ο πελάτης του δεν θα παραστεί στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή «για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, μαζί με εκλεκτή συνάδελφο, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

Η επίθεση με το καυστικό υγρό 

Δράστις και θύμα είχαν κανονίσει να βρεθούν σε ξενοδοχείο, με τον 36χρονο να φτάνει στο σημείο στις 22:50 το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου.

Εκεί το εν διαστάσει ζευγάρι συνευρέθηκε ερωτικά και περίπου στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/10), ο 36χρονος έφυγε από το δωμάτιο και πήγε σε ένα μπαρ.

Αργότερα, όταν ο άνδρας επέστρεψε και πάλι στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου στις 4:45 τα ξημερώματα βγήκε ουρλιάζοντας από το δωμάτιο, αμέσως μόλις δέχθηκε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, εκείνος είχε επιθυμία για ερωτική συνεύρεση, ενώ εκείνη δεν ήθελε, αφήνοντας αιχμές ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, τη χτύπησε, την απείλησε και εκείνη έβγαλε το οξύ που είχε στην τσάντα της και του το έριξε για να γλιτώσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA