Μενού
opadiki_via2
  • Α-
  • Α+

Ένας 17χρονος συνελήφθη στον Κολωνό γιατί βρέθηκε στην κατοχή του περίστροφο (τοποθετημένο στη μέση του παντελονιού του) με 5 φυσίγγια ενώ συνελήφθη και 39χρονος αλλοδαπός πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Και οι δυο επέβαιναν σε όχημα και το όπλο βρέθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου. Στην Κέρκυρα ένας 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση συνομήλικου του. Μάλιστα το θύμα αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για να εξεταστεί από γναθοχειρουργό καθώς έχει σπασμένη μύτη, γνάθο και ζυγωματικά.

Ο πατέρας του μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι «περιμένουμε τον ιατροδικαστή να βγάλει το πόρισμα, το παιδί δεν μπορεί να φάει, δεν μπορεί να πιει, ό,τι πίνει είναι με το καλαμάκι και τρέφεται με γιαούρτι».

Και πρόσθεσε: «Τα συγγνώμη ήταν μικρό παιδί, μα ξέρεις εκείνο και το άλλο, δε διαφωνώ, μικρό παιδί, είχε το αλόγιστο κτλ, δε διαφωνώ καθόλου, αλλά ας μου απαντήσει κάποιος, δε με ενδιαφέρει ποιος, ποιος θα μου επαναφέρει το παιδί όπως ήταν».

Ο 16χρονος παραμένει στο νομαρχιακό νοσοκομείο Κέρκυρας, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. «Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Προσπαθούμε όσο γίνεται πιο πολύ για την ηρεμία του και την ψυχική ισορροπία, αλλά αυτό μάλλον θα απαιτήσει βάθος χρόνου».

Ο ανήλικος δράστης και οι γονείς του συνελήφθησαν αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία μετά την προσκόμιση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Αποκαλυπτικά της κατάστασης σχετικά με την παραβατικότητα ανηλίκων είναι το γεγονός ότι μόνο μέσα σε τέσσερις μήνες 393 έφηβοι συνελήφθησαν για πρόκληση σωματικών βλαβών, σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνων.

Ακόμη 10 έφηβοι συνελήφθησαν για βιασμό και άλλοι δύο για απόπειρα. Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία με δόλο και τρεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

Επίσης 432 ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπές ενώ δεκάδες είναι και οι συλλήψεις για ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών και παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τα περιστατικά στα οποία «πρωταγωνιστές» είναι ανήλικοι λέγοντας πως πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός των σχολείων για να μπορούν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν χωρίς φόβο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA