Μενού
Οι συλληφθέντες για το επεισόδιο στου Ρέντη
Μεταγωγή των συλληφθέντων για το επεισόδιο στου Ρέντη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται, σύμφωνα με το Open, δύο φερόμενοι ως «υπαρχηγοί» του προφυλακισμένου «αρχηγού» των οπαδών, σχετικά με τα φονικά επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ο αξιωματικός των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, οι δύο φερόμενοι ως υπαρχηγοί βρίσκονται «ψηλά» στα εντάλματα σύλληψης για τα όσα έγιναν στου Ρέντη και πρόκειται για τον «Ρουμάνο» και τον «Shark».

Στο στόχαστρο, παράλληλα, θα μπουν και θα αναζητηθούν από τις δικαστικές Αρχές ακόμη δύο άτομα και πιο συγκεκριμένα, ο «Brooklyn», 40 χρονών που εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη.

Ρέντη: Νέοι διάλογοι από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέοι διάλογοι μεταξύ των συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης, λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη όπου δολοφονήθηκε ο υπαξιωματικός των ΜΑΤ.

Σ' αυτούς καταγράφεται, σύμφωνα με το Open, ο πανικός των συλληφθέντων οπαδών, όταν διαπίστωσαν πως ο κλοιός κλείνει και βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών για τον θάνατο του αστυνομικού.

  • Συγγενής: Τι συμβαίνει;
  • Κατηγορούμενος: Τίποτα, απλά λένε πως βρήκαν DNA σε καμένα ρούχα. Θέλω να μιλήσω λίγο με τη δικηγόρο, μπορώ;
  • Συγγενής: Εσενά;
  • Κατηγορούμενος: Όχι σε εμένα. Γενικά, βρήκαν DNA. Μπορώ να μιλήσω με τον δικηγόρο ή να πάω να βρω άλλον;

Ρέντη: Στη φυλακή «Κοντός», «Όμλε», «Κοκός» και άλλοι 9

Συνολικά 12 άτομα, από τους κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν προφυλακιστέοι έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ανάμεσά τους και πρόσωπα που φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο ενώ το κατηγορητήριο του εντάσσει στους ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ανάμεσά τους και ο γνωστός με το προσωνύμιο «Κοντός» που φέρεται να βρισκόταν μέσα στο γήπεδο και να έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία «…Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ , ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη

Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις.». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ουδεμία εμπλοκή στα επεισόδια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είχε εμπλακεί σε περιστατικό στον Άλιμο έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου μαζί με άλλα άτομα μαχαίρωσαν και ξυλοφόρτωσαν έναν άντρα. Κατηγορήθηκαν τότε για ληστεία και σωματική βλάβη από κοινού. Αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Στις 12/8/16 στην Καλλονή της Λέσβου, ο αρχηγός της Θύρας, μαχαίρωσε με σουγιά έναν άντρα μέσα σε παιδότοπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA