Μενού
neos kosmos.jpg
Το σημείο της δολοφονίας. | Mega Tv/Glomex
  • Α-
  • Α+

Στο μικροσκόπιο των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η μαφία που δρα οργανωμένα και σε αρκετές περιπτώσεις ανεξέλεγκτα στην Αθήνα.

Η εκτέλεση του 44χρονου στον Νέο Κόσμο φαίνεται ότι έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και σύμφωνα με το Mega ουδείς μπορεί να προβλέψεις τις εξελίξεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την αιματηρή επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δηλαδή, δεν αποκλείεται να σημειωθούν νέα χτυπήματα, με στόχο ορισμένοι να ανελιχθούν στην ιεραρχία της μαφίας, ή να απαντήσουν στην δολοφονία του 44χρονου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν παλαιότερες υποθέσεις με συμβόλαια θανάτου, καθώς ο «Ζαμπόν» φαίνεται ότι είχε αμέτρητους εχθρούς.

Νέος Κόσμος: Τι συνέβη τον Ιούνιο

Άλλωστε, τον Ιούνιο του 2023 εντοπίστηκε τζιπ με πλάστες πινακίδες στον Νέο Κόσμο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, αλεξίσφαιρα, εννιάρια πιστόλια, σφαίρες, μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και χειροβομβίδες.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το πρατήριο υγρών καυσίμων του 44χρονου, εκεί όπου δολοφονήθηκε με 97 σφαίρες.

Σύμφωνα με σενάρια που επεξεργάζονται στην ΕΛΑΣ, είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο τζιπ και ο οπλισμός που βρέθηκε μέσα σε αυτό να προορίζονταν για επίθεση σε βάρος του «Ζαμπόν».

Ο ίδιος, ωστόσο, πιθανολογείται ότι πρόλαβε τους επίδοξους δολοφόνους του. Να σημειωθεί ότι δύο ημέρες νωρίτερα, δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό δύο άτομα που είχαν απασχολήσει τις Αρχές.

Οι δύο παραπάνω υποθέσεις συνδέονται στενά, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ.

Στις 10 Ιουνίου, άγνωστοι έφτασαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπάλληλους και πυρπόλησαν βυτιοφόρα.

Σύμφωνα με το Mega, με αυτόν τον τρόπο έστειλαν σαφές μήνυμα στους ιδιόκτητες, οι οποίοι είναι τα παιδιά ενός εκ των παλιών βαριών ονομάτων της νύχτας, που δολοφονήθηκε το 2022 στη Βοιωτία.

Οι δολοφόνοι του 44χρονου έχουν βαρύ παρελθόν στη νύχτα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, καθώς οι κινήσεις τους ήταν ψύχραιμες και συντονισμένες.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τα κινητά του 44χρονου, στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο στοιχείο για τους εκτελεστές αλλά και τον ηθικό αυτουργό.

Νέος Κόσμος: Τα μέτρα και οι φρουροί

Να σημειωθεί ότι ο 44χρονος έπαιρνε μέτρα προστασίας και είχε προσωπική φύλαξη, ωστόσο το μοιραίο βράδυ της εκτέλεσής του ήταν μόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες ο «Ζαμπόν» δεν είχε φρουρό, καθώς φοβόταν το ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές από τους σε αντίπαλη συμμορία.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε χθες (16/01) ότι στο πρόσφατο παρελθόν η φρουρά του 44χρονου έφτανε τα 17 άτομα, ενώ το γραφείο του στο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο θύμιζε «κάστρο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA