Μενού
kakokairia-karditsa
Πλημμυρισμένες περιοχές | Nick Paleologos / SOOC
  • Α-
  • Α+

Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να βελτιώθηκαν μετά από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, τα προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν και αφορούν, κυρίως, την υπερχείλιση φραγμάτων, καθώς η στάθμη του νερού της λίμνης Κάρλας έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγάλες ποσότητες βροχής που προήλθαν από τον ακραίο καιρό, οδήγησαν στην υπερχείλιση του Πηνειού Ποταμού ο οποίος κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν το τρίτο μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας –μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel– συνεχίζει να φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη και τα νερά δεν βρουν άλλο σημείο εκτόνωσης, δεν αποκλείεται η λίμνη Κάρλα να υπερχειλίσει.

Πού διεκόπη η κυκλοφορία

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

Δραματικές εκτιμήσεις για 2.000 νεκρά ζώα 

Ένα από τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, που συνεχίζει να παραμένει κάτω από τα νερά λόγω της κακοκαιρίας Daniel, είναι αυτό της Μαραθέας στην Καρδίτσα με τους κατοίκους της να απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους φορείς για την απομάκρυνση των σορών των ζώων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο χωριό των 460 κατοίκων χρησιμοποιούνται μόνο τρακτέρ για την πρόσβαση, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως περισσότερα από 2000 ζώα, πλην των οικόσιτων, βρίσκονται κάτω από τα νερά. Το χωριό είναι κατεστραμμένο, ενώ εκφράζονται φόβοι για τις επικίνδυνες λοιμώξεις που μπορούν να μεταδοθούν λόγω των νεκρών θηλαστικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA