Μενού
Πλημμύρες από την κακοκαιρία
Πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από τη Θεσσαλία | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
  • Α-
  • Α+

«Έχουν εγκαταλειφθεί, άλλοι φεύγουν και τα μαγαζιά μας ερημώνουν» είναι μερικά από τα λόγια των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, λίγους μήνες μετά το πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias, οι οποίες άφησαν πίσω τους τεράστιες ζημιές.

Χιλιάδες στρέμματα ακαλλιέργητης γης βρίσκονται κάτω από τα νερά της Λίμνης Κάρλα, ενώ αρκετά χωριά έχουν μετατραπεί σε «φαντάσματα» πέντε μήνες από το πέρασμα των κακοκαιριών στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το Open, 180.000 στρέμματα γης μαζί με υποδομές και γεωργικά μηχανήματα παραμένουν κάτω από τεράστιο όγκο νερού, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους τοπικούς παραγωγούς.

Θεσσαλία: Τι αναφέρουν κάτοικοι του κάμπου

Οι αγρότες και αρκετοί κάτοικοι βλέπουν πλέον ορατό το κίνδυνο να ερημώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα χωριά στον θεσσαλικό κάμπο. «Τα υπόλοιπα 15 σπίτια είναι άδεια. Περιμένω, ακόμα και με αυτήν τη θερμοκρασία, άνθρωπο να μου φτιάξει το καλοριφέρ» είπε κάτοικος του Σωτηρίου.

«Στο στρατόπεδο και κάτω, τα χωράφια είναι μέσα στο νερό. Τώρα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρω, γιατί αρκετοί απ' αυτούς ζούσαν από τα χωράφια τους» συμπλήρωσε κάτοικος του Στεφανοβίκειου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η αποστράγγιση των νερών από τη Λίμνη Κάρλα προς τον Παγασητικό Κόλπο συνεχίζεται, αλλά γίνεται με αρκετά αργούς ρυθμούς γεγονός που εντείνει το μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA