Μενού
Σεριφός
Στιγμιότυπο από τις Κυκλάδες | EUROKINISSI / ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
  • Α-
  • Α+

Η Σίφνος, η Σέριφος και η Φολέγανδρος εντάχθηκαν στη λίστα με τους επτά πιο απειλούμενους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς, με τον δήμαρχο του δεύτερου νησιού των Κυκλάδων, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, να μιλάει στο Action24 σχετικά με την είδηση.

«Αυτή η δράση έχει ξεκινήσει από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η οποία διαπίστωσε πως τα συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων βρίσκονται υπό απειλή, όμως υπάρχει περιθώριο να τα διασώσουμε» είπε αρχικά ο κ. Ρεβίνθης.

«Έτσι, πήραν την πρωτοβουλία σαν Εταιρεία και κατέθεσαν σχετικό αίτημα προκειμένου να ενταχθούν αυτά τα τρία μνημεία στα επτά φετινά, και πιο συγκεκριμένοι οι τρεις προορισμοί των Κυκλάδων. Ωστόσο, αυτό έχει δύο συνέπειες» συνέχισε ο δήμαρχος της Σερίφου.

«Υπάρχουν οι πρώτοι που συμφωνούν με τη σχετική λίστα και υπογραμμίζουν πως είναι υπό απειλή τα νησιά και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που διαφωνούν, συμπληρώνοντας πως υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης και ανοικοδόμησης των προορισμών» ανέφερε επίσης.

«Κατά τη δική μου γνώμη,  όντως χρήζει κάποιας διαφύλαξης η Σέριφος γιατί δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο το νησί. Μέχρι στιγμής βασιζόμαστε σε διάταγμα του 2002 που έχει θέσει κάποιους όρους και κάποια όρια και σε κάποιους χαρακτηρισμούς κάποιων παραδοσιακών οικισμών από το 1980. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει κάποιος πολεοδομικός σχεδιασμός και μετά να υπάρξει ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. Ρεβίνθης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA