Μενού
Το αεροδρόμιο που δεν έχει χάσει ποτέ αποσκευές
Το αεροδρόμιο που δεν έχει χάσει ποτέ αποσκευές | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Όταν οι επιβάτες κάνουν check-in με τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο, ο χειρότερος φόβος τους είναι να χαθούν λόγω λάθους τη αεροπορικής. Αλλά αν ταξιδεύουν μέσω του διεθνούς αερολιμένα Kansai στην Ιαπωνία, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για κάτι τέτοιο.

Όπως γράφει το Deseret News, το αεροδρόμιο λέει ότι δεν έχει χάσει ποτέ αποσκευή από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά το 1994. Πώς περνάει όμως ένα αεροδρόμιο 30 χρόνια χωρίς να χάσει ούτε μια τσάντα;

«Πιστεύουμε ότι το ρεκόρ μας από το άνοιγμα του αεροδρομίου είναι το αποτέλεσμα των καθημερινών προσπαθειών και της προσεκτικής δουλειάς όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών εξυπηρέτησης».

Ρεκόρ εξυπηρέτησης

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai, που βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας, κέρδισε το βραβείο Skytrax για το «Καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για παράδοση αποσκευών» το 2024.

Ως το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας, έχει κερδίσει μέχρι τώρα το βραβείο οκτώ φορές. Ενδεικτικά, ο διεθνής αερολιμένας διακίνησε 10 εκατομμύρια αποσκευές το 2023 και έχει κατά μέσο όρο 20-30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Το κατόρθωμά τους είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν λάβουμε υπόψη τα δεδομένα που θέλουν περίπου 7,6 αποσκευές ανά 1.000 επιβάτες να χάνονται κατά μέσο όρο στον κόσμο.

Αυτό σημαίνει πως, στατιστικά, θα έπρεπε να χάνονται στο Kansai περίπου 150.000 αποσκευές κάθε χρόνο, αλλά ο αριθμός απωλειών είναι μηδέν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA