Μενού
 
Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα πολύ σπάνιο αντίτυπο από το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ βρέθηκε τυχαία σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ζώων (RSPCA), το οποίο θα πουληθεί για τουλάχιστον 11 χιλιάδες ευρώ

Σύμφωνα με τη Sun, πρόκειται για ένα από τα πρώτα των πρώτων αντίτυπα του «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» το οποίο θεωρείται πολύ σπάνιο καθώς έχει ακόμα πολλά τυπογραφικά λάθη.

Το προσωπικό της φιλανθρωπικής οργάνωσης δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το πολύτιμο βιβλίο να είναι μέρος δωρεάς.

Η Rebecca Busby, υπάλληλος συγκέντρωσης κεφαλαίων RSPCA στο υποκατάστημα Isle of Wight, είπε: «Το βιβλίο δόθηκε σε ένα από τα φιλανθρωπικά μας καταστήματα ως πιθανή πρώτη έκδοση» και ένας από τους εθελοντές επιβεβαίωσε ότι ήταν μια πρώτη έκδοση του βιβλίου αφού εντόπισε τυπογραφικά λάθη στο πίσω εξώφυλλο αλλά και μέσα στο βιβλίο.

Το βιβλίο είναι μέρος των πρώτων 5.000 αντιτύπων του «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος». Όλα τα βιβλία τυπώθηκαν με τα ίδια λάθη, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων «ένα ραβδί» που τυπώθηκαν δύο φορές στη σελίδα 53 και ένα τυπογραφικό λάθος στο πίσω εξώφυλλο.

Η πρώτη έκδοση θα πωληθεί σε δημοπρασία στο Bishton Hall του Staffordshire της Αγγλίας, στις 26 Φεβρουαρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA