Μενού
Κάμερα κατέγραψε τη γυναίκα ενώ αγόραζε χώμα για να θάψει το πτώμα
Κάμερα κατέγραψε τη γυναίκα ενώ αγόραζε χώμα για να θάψει το πτώμα | Youtube
  • Α-
  • Α+

Μία στυγνή δολοφονία ήρθε στο φως στη Βρετανία, αφού μία δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και έθαψε το άψυχο σώμα του στον κήπο τους, αφού έμαθε ότι την απατούσε.

Σύμφωνα με τη Sun, η 50χρονη Fiona Beal, παρέσυρε τον σύντροφό της, τον 42χρονο Nicholas Billingham, προτού τον δέσει στο κρεβάτι τους και τον δολοφονήσει εν ψυχρώ μέσα στο σπίτι τους στο Northampton, μαχαιρώνοντάς τον μέχρι θανάτου.

Πώς «κάλυπτε» τον φόνο

Για να μην εγείρει υποψίες, προσποιούνταν πως ήταν ο σύντροφός της, στέλνοντας μηνύματα μέσω του κινητού του. Δεν παραδέχτηκε μάλιστα την πράξη της παρά στη δεύτερη συνεδρίαση του δικαστηρίου, μετά από αναβολή.

Η δασκάλα της 6ης δημοτικού είχε αρχικά ισχυριστεί πως ο άνδρας είχε «κλεφτεί» με την ερωμένη του, και πως η ίδια είχε αποδεχτεί τον χωρισμό τους. 

Με το πτώμα όμως του άτυχου Nicholas να αποσυντίθεται στον κήπο της, φέρεται ο ενοχές να επιδείνωσαν γρήγορα την ψυχική υγεία της Beal. Τέσσερις μήνες μετά τον φόνο, το 2021, γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία για ένα ξέσπασμα που είχε η γυναίκα, οπότε και βρήκαν ένα ημερολόγιο που υπέγραφε με ψευδώνυμο.

Οι σελίδες του αποκάλυψαν την πιο σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητάς της, καθώς και αναφορές στο έγκλημα που είχε διαπράξει. «Ακόμα με στοιχειώνουν οι πράξεις μου. Μερικές φορές θυμάμαι τι έκανα, και πώς το συγκάλυψα. Δεν ήταν πειστική η ιστορία μου», γράφει μεταξύ άλλων.

Αυτά τα στοιχεία οδήγησαν σε εξονυχιστική έρευνα των αρχών, που εντόπισαν το σώμα του άνδρα στο σημείο όπου είχε θαφτεί, σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Τη μέρα του φόνου, η Beal με την υπόσχεση του σεξ, έδεσε τον 42χρονο στο κρεβάτι με μεταλλικά καλώδια ως μέρος του ερωτικού «παιχνιδιού». Τότε, τον σκότωσε μαχαιρώνοντάς τον επανειλημμένα στον λαιμό, προκαλώντας θάνατο από αιμορραγία.

Τον τύλιξε με μαύρες πλαστικές σακούλες, και αφού τοποθέτησε το πτώμα σε αυτοσχέδιο φέρετρο από φελιζόλ, ξύλινες σανίδες και κολλητική ταινία, το έθαψε σε μία ζαρντινιέρα του κήπου της, φυτεύοντας από πάνω ένα δενδρύλλιο, για να μην φαίνεται ύποπτο το σκαμμένο χώμα.

Η υπεράσπιση στάθηκε σε φερόμενη κακοποιητική και ελεγκτική συμπεριφορά του άντρα, επιδιώκοντας ελαφρυντικά. Ωστόσο, η έδρα θεώρησε πως η φύση του φόνου, με τη γυναίκα να έχει σχεδιάσει τα πάντα, από την αποπλάνηση και τον τρόπο που θα ξεφορτωνόταν το πτώμα, μέχρι το άλλοθι που έπλασε, συνέτειναν σε μία κλασική περίπτωση «εκ προμελέτης».

Η Fiona Beal κρίθηκε ένοχη για φόνο εκ προμελέτης, ενώ η δίκη έλαβε αναβολή για τον επόμενο μήνα, όταν και θα αποδοθεί η ποινή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA