Μενού
Η πρωτεύουσα της μιζέριας
Η πρωτεύουσα της μιζέριας | Youtube
  • Α-
  • Α+

Απελπισμένοι ιδιοκτήτες κατοικιών στην «πρωτεύουσα της μιζέριας» της Βρετανίας ζητούν να απολογηθεί το στέμμα μετά την κατάρρευση των σχεδίων ανάπλασης δισεκατομμυρίων λιρών που υποστήριξε ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας.

Όπως γράφει η Sun, πλέον το μέλλον της παραθαλάσσιας πόλης Purfleet-on-Thames κρέμεται από μία κλωστή, με φόβους ότι τα ολοκαίνουργια υπό κατασκευή σπίτια θα πρέπει να αδειάσουν και να εγκαταλειφθούν, ερημώνοντας την περιοχή.

Το φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης της πόλης φαίνεται να έχει καταρρεύσει, αφού η εργολάβος εταιρεία πίσω από αυτό, η Purfleet Centre Regeneration Ltd, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι προχωρούσε σε εθελοντική εκκαθάριση

Η «πρωτεύουσα» της μιζέριας που έμεινε στον «αέρα»

Το φιλόδοξο έργο, μια κοινοπραξία με το Συμβούλιο του Thurrock, υποσχόταν ένα νέο κέντρο της πόλης, πολλαπλές κατοικίες, ένα δημοτικό σχολείο, ένα ιατρικό κέντρο και την οικοδόμηση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών στούντιο.

Ήταν 13 χρόνια στα σκαριά και ανακοινώθηκε από την εκλιπούσα βασίλισσα και τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ως ένα από τα κορυφαία έργα ανοικοδόμησης του Ηνωμένου Βασιλείου, με κόστος 1,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση απέσυρε 75 εκατομμύρια λίρες σε οικονομική στήριξη πέρσι λόγω καθυστερήσεων, και το συμβούλιο στη συνέχεια υποχώρησε για να μην κληθεί να αποπληρώσει 25 εκατομμύρια λίρες, που είχαν ήδη δαπανηθεί.

Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από τότε που άρχισαν οι εργασίες οικοδόμησης, και κανένα από τα σπίτια δεν έχει κατοικηθεί ακόμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA