Μενού
Πέδρο Σάντσεθ
Πέδρο Σάντσεθ | EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Παραμένει στην πρωθυπουργία της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του μέρες αφότου είχε αφήσει ανοιχτό να αποσυρθεί από τη θέση, στον απόηχο της έρευνας σε βάρος της συζύγου του για διαφθορά.

Η Μπεγκόνια Γκόμεθ ελέγχεται από τις ισπανικές Αρχές όσον αφορά σε κρατικά κονδύλια που είχαν εγκριθεί προς εταιρείες όπου απασχολούνταν την περίοδο του κορονοϊού - κυρίως.

Σήμερα, Δευτέρα (29/4), ωστόσο ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμά του. 

Σε μια δραματική ομιλία, ζήτησε συλλογικό προβληματισμό, καθώς και τον καθαρισμό των τοξικών πρακτικών που πλήττουν τη ζωή. Κάλεσε, δε, την ισπανική κοινωνία να γίνει παράδειγμα και έμπνευση για τον κόσμο.

Η έρευνα σε βάρος της Γκόμεθ

Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/4 ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της για «άσκηση επιρροής» και «διαφθορά», έπειτα από αγωγή που κατέθεσε μια οργάνωση κατά της διαφθοράς που θεωρείται πως πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Η έρευνα «σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ» για φερόμενη «άσκηση επιρροής και διαφθορά» ξεκίνησε στις 16 Απριλίου έπειτα από αγωγή της ένωσης «Manos limpias» (Καθαρά Χέρια), ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση το δικαστήριο της Μαδρίτης.

Η προκαταρκτική αυτή έρευνα αφορά τις σχέσεις της Μπεγκόνια Γκόμεθ με ιδιωτικές εταιρείες που είχαν λάβει κρατική βοήθεια στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού ή υπέγραψαν συμβόλαια με το κράτος, ενόσω ο σύζυγός της ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η υπόθεση προκάλεσε ισχυρούς τριγμούς στην ισπανική κυβέρνηση με τον Σάντσεθ να ανακοινώνει, με επιστολή, ότι αποσύρεται από τα δημόσια καθήκοντα για λίγες μέρες μέχρι έως όπου λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Εξήγησε πως επέλεξε την επιστολή για να μπορέσει να συγκρατήσει τη συναισθηματική του φόρτιση. Ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, πως εμπιστεύεται απόλυτα τη δικαιοσύνη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA