Μενού
Αστυνομία στο Σαν Φρανσίσκο
Αστυνομία στο Σαν Φρανσίσκο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου σχηματίστηκε για την εξαφάνιση του 16χρονου ατόμου, Mint Butterfield, και παιδιού των δισεκατομμυριούχων συνιδρυτών της Flickr και του Slack, το οποίο σύμφωνα με το Business Insider αγνοούνταν τις τελευταίες έξι ημέρες.

Το 16χρονο βρέθηκε το περασμένο Σάββατο (27/4) στο Σαν Φρανσίσκο, στο αυτοκίνητο, τύπου βαν, του 26χρονου και είναι παιδί των Caterina Fake και Stewart Butterfield, συνιδρυτών και μεγαλοεπιχειρηματιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εξαφάνισή του είχε σημάνει συναγερμό στις Αρχές του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίες τις τελευταίες έξι ημέρες είχαν στήσει εκτενή έρευνα για τον εντοπισμό του, ενώ οι γονείς του θεωρούνται «κολοσσοί» στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών.

Το χρονικό του εντοπισμού

Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει ότι το έφηβο άτομο, πιθανότατα, κινδύνευε καθώς στο παρελθόν είχε απειλήσει πως θα αυτοκτονήσει. Επίσης, χαρακτήρισαν το Butterfield ως «εθελοντικά αγνοούμενο», αναφέροντας πως το είχε «σκάσει» κι άλλες φορές από το σπίτι του.

Το 16χρονο βρέθηκε καλά στην υγεία του στο Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο, στο πίσω μέρος ενός λευκού βαν που ανήκε στον Κρίστοφερ «Κίο» Ντιζεφάλο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάριν.

Ο Ντιζεφάλο περιγράφεται στο δελτίο τύπου ως «ενήλικος φίλος» του Butterfield. Συνελήφθη σε σχέση με «πολλαπλές ποινικές παραβάσεις» και τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας Marin County, με την εγγύησή του να ορίζεται στα 50.000 δολάρια.

Ειδικότερα, ο 26χρονος συνελήφθη για τις εξής κατηγορίες: «Συμβολή στην παραβατικότητα ανηλίκου», «παράνομη σεξουαλική επαφή» και «απαγωγή παιδιού».

Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι γονείς του 16χρονου

Την ίδια ώρα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο πως οι δισεκατομμυριούχοι γονείς του 16χρονου, είναι ο Stewart Butterfield και η Caterina Fake, παντρεμένοι από το 2001 έως το 2007, σύμφωνα με τη New York Post.

Συνίδρυσαν μαζί το Flickr το 2004 και στη συνέχεια πούλησαν την εταιρεία στη Yahoo το 2005 για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, συνεχίζει σχετικά το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως ο Stewart Butterfield ξεκίνησε Slack το 2013 με τον Βρετανό, Cal Henderson.

Τον Δεκέμβριο του 2022, έφυγε από την εταιρεία και, σύμφωνα με το Forbes, το net worth του αγγίζει το 1,6 δις. δολάρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA