Μενού
xrysos
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ράβδους χρυσού πωλούν το τελευταίο διάστημα τα μίνι μάρκετ στη Νότια Κορέα και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ήταν άκρως επιτυχημένη η απόφαση, να εντάξουν το συγκεκριμένο προϊόν στα ράφια τους.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα μίνι μάρκετ της χώρας, η CU, συνεργάζεται με την Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) και πλέον διαθέτει προς πώληση μίνι ράβδους χρυσού, που σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων.

Από τις αρχές Απριλίου η CU διαθέτει προς πώληση ράβδους χρυσού βάρους μεταξύ 0,1 έως και 1,87 γραμμάρια.

Οι τιμές κυμαίνονται από 225.000 γουόν (165,76 δολ.) για τις ράβδους βάρους 1,87 γραμμαρίων και 77.000 γουόν για τις μπάρες 0,5 γραμμαρίων.

Με τιμή 113.000 γουόν οι πλάκες χρυσού βάρους 1 γραμμαρίου ξεπούλησαν μέσα σε δυο μόλις μέρες, σύμφωνα με τοπικά μέρα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το CNBC.

Νότια Κορέα: Χρυσός με μηνύματα

Οι πλάκες συνοδεύονται από συγχαρητήρια μηνύματα, ευχές γενεθλίων ή και προσωποποιημένες.

Η ζήτηση για ράβδους χρυσού και για χρυσά νομίσματα αυξήθηκε στη Νότια Κορέα κατά 27% σε ετήσια βάση κι έφτασε στους 5 τόνους το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η αλυσίδα CU δεν είναι η μόνη η οποία διαθέτει χρυσό προς πώληση. Το ίδιο έχει κάνει και η αλυσίδα GS25 καθώς οι πελάτες της μπορούν να αγοράσουν φλούδες χρυσού από αυτόματους πωλητές.

Σύμφωνα με το Korea Gold Exchange, οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί στα επίπεδα ρεκόρ των 456.000 γουόν (335,3 δολ.) ανά 3,75 γραμμάρια. Αντίθετα, το γουόν έχει χάσει πάνω από 5% της αξίας του έναντι του δολαρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA