Μενού
Μαϊμού
Άνθρωπος ταΐζει μαϊμού σε ζωολογικό κήπο | AP Photos / Esteban Felix
  • Α-
  • Α+

Δραματικές εικόνες καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο Μεξικό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, καθώς εκτός από τους ανθρώπους, επηρεάζονται και τα ζώα, με αρκετές μαϊμούδες να πέφτουν νεκρές από τα δένδρα.

Ειδικότερα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο πως αρκετές αλουάτες, είδος μαϊμούς στο Μεξικό και στη Λατινική Αμερική, πέφτουν νεκρές από τα δέντρα εξαιτίας του καύσωνα των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί σχετικά με τις καιρικές συνθήκες στο Μεξικό, είναι ότι ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για την κλιματική αλλαγή.

Μεξικό: Τουλάχιστον 138 μαϊμούδες έχουν πεθάνει

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται, όπως έχει γίνει γνωστό, στην πολιτεία Ταμπάσκο της ακτής του Κόλπου από τις 16 Μαΐου όπου, σύμφωνα με την ομάδα Biodiversity Conservation of The Usumacinta, τουλάχιστον 138 μαϊμούδες έχουν βρεθεί νεκρές.

Άλλα διασώθηκαν από κατοίκους, μεταξύ των οποίων πέντε που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό κτηνίατρο, ο οποίος έδωσε μάχη για να τα σώσει. «Έφτασαν σε κρίσιμη κατάσταση, με αφυδάτωση και πυρετό» δήλωσε ο δρ Sergio Valenzuela, συνεχίζοντας: «Ήταν άτονα σαν κουρέλια. Λογικά είχαν υποστεί θερμοπληξία».

Την ίδια ώρα, σε άλλη πόλη στο Μεξικό, στην Tecolutilla, Tabasco, οι τοπικές Αρχές άρχισαν να ανασύρουν νεκρές αρκετές μαϊμούδες νεκρές από την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση πυροσβεστικής και φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο βιολόγος άγριας ζωής Gilberto Pozo μέτρησε περίπου 138 από τα ζώα νεκρά ή ετοιμοθάνατα στο έδαφος κάτω από δέντρα. Ο αφανισμός ξεκίνησε γύρω στις 5 Μαΐου και κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο.

«Έπεφταν από τα δέντρα σαν μήλα» είπε ο Pozo, καταλήγοντας: «Ήταν σε κατάσταση σοβαρής αφυδάτωσης και πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA