Μενού
Αρκούδα δροσίζεται στα νερά πισίνας στην Καλιφόρνια
Αρκούδα δροσίζεται στα νερά πισίνας στην Καλιφόρνια | YouTube/NBCLA
  • Α-
  • Α+

Καθώς η θερμοκρασία στη νότια Καλιφόρνια ανεβαίνει, όλοι θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και να παραμείνουν δροσεροί - ακόμη και οι αρκούδες.

Μια οικογένεια αρκούδων στη Μονρόβια, περίπου 30 λεπτά από το Λος Άντζελες, έκανε μια βόλτα σε αυλή σπιτιού το απόγευμα της Δευτέρας (6/5), και βρήκε την ευκαιρία να δροσιστεί με μία βουτιά στην πισίνα.

Το βίντεο που κατέγραψε ο κάτοικος του σπιτιού Rick Martinez δείχνει μια αρκούδα και τα μικρά της να περιφέρονται στο οικόπεδο και να ξύνουν ένα δέντρο. Κάποια στιγμή η ενήλικη αρκούδα πηδά στην πισίνα, ενώ τα αρκουδάκια παρακολουθούσαν με περιέργεια.

Ο Martinez και ο σύντροφός του, Brian Gordon, βλέπουν συχνά αρκούδες στην ιδιοκτησία, η οποία βρίσκεται στην άκρη ενός εθνικού δάσους. Τις εντόπισαν για πρώτη φορά λίγο αφότου μετακόμισαν στο σπίτι τον Νοέμβριο του 2022 και έκτοτε επιστρέφουν τακτικά.

Το ζευγάρι ήταν αρχικά νευρικό, όπως παραδέχθηκε ο Martinez. «Αλλά, στη συνέχεια, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν περαστικοί. Μένουν μακριά από εμάς».

Οι αρκούδες αποφεύγουν τους ανθρώπους, είπε, και θα φύγουν αν εντοπίσουν κάποιον, οπότε οι ένοικοι δίνουν χώρο στα ζώα και τα παρακολουθούν από το εσωτερικό του σπιτιού ή μέσω καμερών. Εξερευνούν το κτήμα, μερικές φορές μπαίνουν στην πισίνα ή παίζουν με τα φουσκωτά. Όπως σημείωσε, έχει χρειαστεί να αντικαταστήσουν περίπου πέντε εξ αυτών από τότε που μετακόμισαν.

Τη Δευτέρα γύρω στο μεσημέρι, ο Martinez εντόπισε την οικογένεια αρκούδων στην πίσω αυλή.

«Έτυχε να βρίσκομαι στο σπίτι. Έτρεξα σπίτι να πάρω κάτι και ενώ έτρωγα το μεσημεριανό μου άκουσα έναν θόρυβο» δήλωσε. Ένα από τα μικρά προσπάθησε να περάσει μέσα από μια κλειστή γυάλινη πόρτα.

Ήταν η πρώτη φορά έβλεπε τόσο μικρά αρκουδάκια, ανέφερε. Τα άλλα μικρά που είχαν επισκεφθεί την ιδιοκτησία ήταν διπλάσια σε μέγεθος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι απολαμβάνει τις επισκέψεις των αρκούδων, αλλά επεσήμανε πως παίρνουν προφυλάξεις για να αποφύγουν τυχόν ατύχημα, όπως δεν αφήνουν σκουπίδια έξω.

«Αυτή είναι η γη τους. Έχουν συνηθίσει να περνούν από εδώ. Έχουμε υγιή όρια μαζί τους. Αν είναι έξω, εμείς μένουμε μέσα. Τα αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους, τα θαυμάζουμε. Είναι ευπρόσδεκτα εδώ - μπορούν να έρθουν να κάνουν βουτιές όποτε θέλουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA