Μενού
Το εξοχικό της Twila
Το εξοχικό της Twila | Youtube
  • Α-
  • Α+

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μειώσουν τα οικιακά τους έξοδα όταν βγουν στη σύνταξη, αλλά αυτό το ζευγάρι το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Η Twila Rodriguez και ο σύζυγός της τα μάζεψαν και μετακόμισαν σε ένα καλυβάκι στη μέση του πουθενά.

Αφού συνταξιοδοτήθηκε στα 62 της, η Twila βρέθηκε να ξοδεύει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο και τα χρήματά της για να συντηρεί το σπίτι των τριών υπνοδωματίων και δύο μπάνιων που είχε στην πόλη.

Ριζική αλλαγή

Έτσι, αποφάσισε να κάνει το άλμα και μετακόμισε σε μια προσαρμοσμένη καλύβα 22 τετραγωνικών στο δάσος, σε μια μικρή οικιστική κοινότητα στο Τενεσί των ΗΠΑ. «Τα παιδιά μας μεγάλωσαν και έφυγαν από το σπίτι, αλλά εμείς έπρεπε να ξοδεύουμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας συντηρώντας το μέσα-έξω, και καταλήγαμε να μην το χαιρόμαστε», δήλωσε στη Sun η ηλικιωμένη.

Υπήρχε ένα βασικό κόστος για το μικροσκοπικό σπίτι που ήθελε να φτιάξει το ζευγάρι, αλλά επειδή ήθελαν κάποιες πρόσθετες ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου φωτισμού και παραθύρων, τους κόστισε περίπου 51.000 ευρώ.

Το εξοχικό της Twila
Το εξοχικό της Twila | Youtube

Άξιζε όμως κάθε πεντάρα, αφού τα μηνιαία έξοδα του ζευγαριού φτάνουν πλέον μόνο τα 300 ευρώ κάθε μήνα, εξοικονομώντας τους πολλά χρήματα. «Αυτό θα είναι το παντοτινό μου σπίτι, το χτίσαμε όπως μας άρεσε», είπε η Twila.

Οι ανέσεις

Μέσα στην άνετη καμπίνα, η Twila έχει σχεδόν κάθε άνεση που θα μπορούσε ποτέ να χρειαστεί, μαζί με μία μικρή ξυλόσομπα. Στην κουζίνα υπάρχει ένας ψυγειοκαταψύκτης κανονικού μεγέθους, άφθονος αποθηκευτικός χώρος και ένας μικρός νεροχύτης που καλύπτεται με σανίδα και γίνεται μέρος του πάγκου, όταν χρειάζεται ο χώρος.

Το εξοχικό της Twila
Το εξοχικό της Twila | Youtube
Το εξοχικό της Twila
Το εξοχικό της Twila | youtube

«Η κουζίνα είναι αρκετά μεγάλη ώστε ο σύζυγός μου και εγώ να κυκλοφορούμε μέσα χωρίς να κουτουλάμε». Το μπάνιο είναι μεγαλύτερο από ό,τι θα περίμενε κανείς, με ντους, νιπτήρα και λεκάνη, που είναι συνδεδεμένα στο κεντρικό σύστημα αποχέτευσης όπως τα κανονικά σπίτια.

Το εξοχικό της Twila
Το εξοχικό της Twila | Youtube

Το απίστευτο σπίτι - μακέτα διαθέτει και μία μικρή σοφίτα όπου βρίσκεται το υπνοδωμάτιο, το οποίο έχει θέα στο υπόλοιπο σπίτι. «Η ζωή σε ένα μικροσκοπικό σπίτι έχει κάνει τη ζωή μας πολύ πιο απλή. Δεν χρειάζεται την συντήρηση που απαιτεί ένα κανονικό σπίτι, ζεις απλά μία ξέγνοιαστη ζωή», είπε η ηλικιωμένη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA