Μενού
Πτήση της Delta Airlines
Πτήση της Delta Airlines | EPA/MICHAEL REYNOLDS/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Πιλότος της Delta Airlines καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση επειδή παρουσιάστηκε για υπηρεσία στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ενώ ήταν μεθυσμένος, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ο πιλότος, ο 63χρονος Αμερικανός Lawrence Russell Jr., επρόκειτο να κυβερνήσει μια πτήση από το Εδιμβούργο προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης το πρωί της 16ης Ιουνίου 2023. Υποβλήθηκε, ωστόσο, σε αλκοτέστ που έδειξε ότι ήταν αρκετά μεθυσμένος.

Είχε δύο μπουκάλια λικέρ στην τσάντα του όταν πήγε στη δουλειά, το ένα εκ των οποίων ήταν μισογεμάτο, όπως αναφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα.

Όταν ρωτήθηκε για το ανοιχτό μπουκάλι, ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει το προηγούμενο βράδυ αλλά το αλκοτέστ του πρωινού και οι εξετάσεις αίματος που υποβλήθηκε έδειξαν όταν ήταν, ακόμα, υπό την επήρεια μέθης.

Η υπερατλαντική πτήση ακυρώθηκε και ο εργαζόμενος απολύθηκε από τη Delta.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας είχε δηλώσει πέρσι πως ενημερώθηκε «για το περιστατικό και απομάκρυνε τον πιλότο από την υπηρεσία, ενώ διεξάγει ενδελεχή έρευνα σε συντονισμό με τις σκωτσέζικες Αρχές». Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τους ταξιδιώτες που ταλαιπωρήθηκαν. 

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο πιλότος έπασχε από αλκοολισμό και βρισκόταν σε πρόγραμμα ανάρρωσης. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί υπό την επήρεια.

Ο κυβερνήτης του Boeing-767 δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες, γεγονός που έπαιξε ρόλο στη μείωση της ποινής του από 15 σε 10 μήνες, ανέφερε το δικαστήριο, ενώ ο αξιωματούχος της αστυνομίας σημείωσε πως η ποινή φυλάκισης είναι κατάλληλη, δεδομένης της «σοβαρής φύσης» του αδικήματος.

Το δικαστήριο έκρινε πως η απολογία του πιλότου, που δήλωσε ότι έχει τύψεις, ήταν αληθινή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA