Μενού
Ο Kenny έκανε τον θηρευτή θήραμα
Ο Kenny έκανε τον θηρευτή θήραμα | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένας ειδικός στο ψάρεμα καρχαριών κατάφερε μία ανεπανάληπτη ψαριά, αιχμαλωτίζοντας μόνος του έναν λευκό καρχαρία σε παραλία της Φλόριντα των ΗΠΑ, βάρους 540 κιλών και 12 ποδιών.

Ο Blaine Kenny, ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών αλιείας καρχαριών και ψαρέματος στην Pensacola, και ο συνεργάτης του, Dylan Wier, εγκαταστάθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης (30/1) στην παραλία Navarre, περίπου 25 μίλια ανατολικά της Pensacola, με στόχο να πιάσουν τον «μεγαλύτερο καρχαρία», όπως γράφει η New York Post.

Η απίστευτη ψαριά

Το δίδυμο ξεκίνησε την αποστολή του «χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο δυνατό δόλωμα», ένα κεφάλι ξιφία και ένα κεφάλι κιτρινόπτερου τόνου. Στις 08:00 του επόμενου πρωινού, κάτι άρχισε να τραβά την πετονιά του Kenny και άρχισε η μάχη με το θηρίο.

«Μόλις τσίμπησε» φωνάζει ο Kenny στο βίντεο. Η όλη διαδικασία κράτησε μια ώρα, αφού ο Kenny τραβούσε το ψάρι και αυτό τραβούσε αντίθετα για να ελευθερωθεί. «Δεν μου δίνει καθόλου λάσκα», εξηγεί στο κλιπ, το οποίο διαρκεί σχεδόν 25 λεπτά.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν ήξεραν με τι είδος ψαριού είχαν μπλέξει, αλλά εικόνες από το drone του φίλου του επιβεβαίωσαν πως πράγματι είχαν στον γάντζο τους έναν πραγματικό λευκό καρχαρία.

«Θεέ μου, αδερφέ», φωνάζει ο Kenny μόλις το κατάλαβε, προσπαθώντας να φέρει τον καρχαρία στην ακτή. «Το κατάφερες, φίλε», λέει ο Weir. «Ναι, αυτό είναι ένα τέρας, δεν είναι οποιοσδήποτε λευκός καρχαρίας».

Τελικά, κατάφερε να σύρει τον τεράστιο θηρευτή στα ρηχά, αλλά καθώς δεν γινόταν να αφήσει το ζώο ακίνητο για πολύ, του αφαίρεσε τον γάντζο και το άφησε να κολυμπήσει ξανά στα ανοιχτά. «Πραγματικά, τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την αίσθηση αυτού του ψαριού εδώ», είπε ο Kenny μετά τη δοκιμασία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA