Μενού
Γαλλικό κάστρο
Γαλλικό κάστρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η εκπληκτική τιμή αυτής της αριστοκρατικής κατοικίας την καθιστά ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο. Δεν αποτελεί έκπληξη βέβαια, αφού πρόκειται για ένα παλάτι - κάστρο στην εξοχή της Γαλλίας.

Λίγο έξω από το Παρίσι, ένα κάστρο που ανήκε σε μέλος της οικογένειας των Ρότσιλντ, και σε έναν βασιλιά του Μαρόκου διατίθεται αθόρυβα, εκτός αγοράς στην εκπληκτική τιμή των 452 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως γράφει η NY Post.

Αυτή την αστρονομική τιμή βέβαια δικαιολογούν οι αιώνες ιστορίας που «κουβαλάει». Το κάστρο χρονολογείται από το 1100 μ.Χ., χτισμένο ως μεσαιωνικό οχυρό που ονομαζόταν Κάστρο Αρμενβιγιέρ.

Η ιστορία του ακριβότερου σπιτιού

Αφού καταστράφηκε μερικώς κατά τη Γαλλική Επανάσταση, αποκαταστάθηκε στα μέσα του 1800 προτού αγοραστεί το 1877 από τον Edmond de Rothschild, ο οποίος το ανοικοδόμησε ως σύγχρονη κατασκευή και επέκτεινε τον περίβολό του από τα 620 στρέμματα σε 9.700. 

Μετά τον θάνατό του το 1934, το αρχοντικό πέρασε στα χέρια του γιου του, και από εκεί στον δικό του,  οποίος στη συνέχεια το πούλησε στον Χασάν Β', βασιλιά του Μαρόκου, τη δεκαετία του 1980.

Η τοποθεσία του κάστρου στο Google Maps
Η τοποθεσία του κάστρου στο Google Maps | Google maps

Το 2008, πολύ μετά τον θάνατο του βασιλιά το 1999, ο γιος του πούλησε το Chateau d'Armainvilliers για 200 εκατομμύρια ευρώ σε «έναν ιδιοκτήτη από τη Μέση Ανατολή» που δεν το χρησιμοποίησε ποτέ, τον Ignace Meuwissen.

Ο Meuwissen διευθετεί πλέον την πώληση του κάστρου, το οποίο σήμερα εκτείνεται σε σχεδόν 2.500 στρέμματα. Το κυρίως κτίσμα διαθέτει όχι λιγότερα από 100 δωμάτια, 3 ανελκυστήρες, 17 υπνοδωμάτια - σουίτες, όλα με γουστόζικες πινελιές μαροκινού ντιζάιν.

Υπάρχουν 36 ακόμα εγκαταστάσεις απλωμένες σε όλο το κτήμα, και περιλαμβάνουν χαμάμ, κομμωτήριο, στάβλους αλόγων, κοιτώνες για το προσωπικό και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA