Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής όπως το ψωμί, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά. Στα πλαίσια των μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δεν αποκλείεται να μειωθεί ο ΦΠΑ σε μία προσπάθεια ελάφρυνσης των νοικοκυριών. 

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ μάρκετ: Αλεύρι με αύξηση 27%, μακαρόνια στο 24% - Εκτόξευση τιμών σε 90 ημέρες

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, «η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα και κάνει παρεμβάσεις, το θέμα του ΦΠΑ είναι ότι, δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Είναι όμως ένα μέτρο που εξετάζεται». Μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός σημείωσε πως με τη μείωση του ΦΠΑ, «λίγες φορές φάνηκε η διαφορά» και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές.

Ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την πολύ σοβαρή παρέμβαση στο ρεύμα, θα δούμε ότι θα έχουμε αλλαγή στην τιμή των προϊόντων». Οσον αφορά τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξής είπε ότι «υπάρχουν προϊόντα που εισάγουμε, αλλά πρώτη φορά από το 1984 έχουμε θετικό ισοζύγιο. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι πολύ περισσότερα». Τέλος, διαβεβαίωσε ότι, «δεν θα έχουμε ελλείψεις» συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις για την αύξηση της παραγωγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA