Μενού
petrelaio-thermansis
Πετρέλαιο θέρμανσης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αύριο, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενόψει του χειμώνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της χειμερινής περιόδου αναμένεται να διαμορφωθεί έως και 10 λεπτά χαμηλότερα από πέρυσι.

Όπως αναφέρουν πηγές των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η τιμή αναμένεται να κυμανθεί αύριο, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, μεταξύ 1,36 - 1,38 ευρώ ανά λίτρο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έως και 10 λεπτά κάτω

Κατά τις ίδιες πηγές, μεγάλη εταιρεία του χώρου αναμένεται να ανακοινώσει έκπτωση 5 %. Αυτό σημαίνει ότι η τελική τιμή πέφτει κοντά στο 1,31 ευρώ από 1,41 ευρώ που ήταν πέρυσι η τιμή εκκίνησης.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε 12 άτοκες δόσεις για πληρωμή του πετρελαίου με πιστωτική κάρτα.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Χαμηλότερα επίπεδα

Οι τιμές για φέτος, χωρίς επιδοτήσεις, διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, όταν είχε δοθεί επιδότηση 20 λεπτά ανά λίτρο συν ΦΠΑ από τον προϋπολογισμό και επιπλέον 7,5 λεπτά από τα διυλιστήρια.

Οι παραπάνω ισχύουν για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια και τα νησιά επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς.

Οι τελικές τιμές θα διαμορφωθούν αύριο με βάση τις διεθνείς τιμές και την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου της Παρασκευής.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι εξελίξεις στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα, η αντίδραση της διεθνούς αγοράς στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι ως τώρα περιορισμένη, καθώς η τιμή του αργού παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα σε σχέση με την περίοδο πριν τη σύρραξη.

Πιο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου, που επέστρεψε σε επίπεδα κοντά στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA