Μενού
Διάσωση αγριογούρουνων στις Πρέσπες
Διάσωση αγριογούρουνων στις Πρέσπες | ΕΡΤ/VIDEO
  • Α-
  • Α+

Επιχείρηση διάσωσης 50 μικρών αγριόχοιρων που εγκλωβίστηκαν σε αρδευτικό κανάλι στις Πρέσπες στήθηκε πριν μερικές μέρες. 

Θηροφύλακες ενημερώθηκαν για την παρουσία των ζώων μέσα στο κανάλι και στο σημείο στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους. 

Τα μικρά ήταν μέσα στο ρέμα και οι μαμάδες τους έξω απ΄αυτό, μη εγκαταλείποντάς τα, κάτι που δημιούργησε προβλήματα στην προσπάθεια καθώς οι διασώστες δέχονταν συνεχείς επιθέσεις. 

Ο κ. Γιώργος Βάσου, θηροφύλακας που συμμετείχε στην επιχείρηση, ενημέρωσε, μέσω της ΕΡΤ, πως πλην αυτού του προβλήματος, ήταν δύσκολο και το να πιάσουν τα ίδια τα μικρά καθώς κινούνταν συνεχώς. 

Χρειάστηκαν 2-3 μέρες για να μπορέσουν να τα βγάλουν όλα από τα κανάλι και στο τέλος έβαλαν και δίχτυ ώστε να απεγκλωβίζουν περισσότερα μαζί - πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των μανάδων.  

Ένας δεύτερος θηροφύλακας, ο κ. Παντελής Ζιούρης σημείωσε πως «τα τελευταία 5 χρόνια, η περιοχή μας δέχεται μεγάλη πίεση» και ενημέρωσε πως «έχει διπλασιαστεί αν όχι τριπλασιαστεί» ο πληθυσμός των αγριογούρουνων. 

Εξήγησε πως οι λόγοι αυτού είναι η ερήμωση χωριών, αλλά και η καλλιέργεια ορισμένων τροφών που τους αρέσουν.

«Αυτό το πράγμα έχει γίνει ανεξέλεγκτο» είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA