Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το εναρκτήριο λάκτισμα ενός σπριντ 30 ημερών ολόκληρης της ΝΔ θα δώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επανεκκίνηση των δικών του εξορμήσεων ανά την Ελλάδα, με αρχή τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι, ενώ το πρόγραμμά των περιοδειών του θα συνεχιστεί με τη Χίο την Παρασκευή και τη Χαλκίδα το Σάββατο.

Φουλ των περιοδειών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς με στόχο ένα ποσοστό τουλάχιστον πέριξ του 33% που είχε συγκεντρώσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να «οργώσει» τη χώρα, επισκεπτόμενος και τις 13 περιφέρειες, λειτουργώντας με την προσωπική του παρουσία ως η κινητήριος δύναμη της παράταξης. Για να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, την επαναπροσέγγιση εκείνων των ψηφοφόρων της ΝΔ που μπορεί να φλερτάρουν με την ιδέα μιας ψήφου διαμαρτυρίας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για μία σειρά κυβερνητικών επιλογών, αλλά και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των κεντρογενών ψηφοφόρων που στήριξαν από το 2019 και έπειτα τη ΝΔ.

Από όλους ο Πρωθυπουργός ζητάει να δουν τη μεγάλη εικόνα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τη σύγκληση της Ελλάδας με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, την ενίσχυση των εισοδημάτων, τη διόρθωση χρόνιων παθογενειών, τη διαρκή προσπάθεια αντιμετώπισης εξωγενών προκλήσεων, τη συνέπεια λόγων και πράξεων, την αμυντική θωράκιση της χώρας, την προστασία των συνόρων, αλλά και το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη 3ετία. Απευθύνοντας ένα νέο προσκλητήριο συστράτευσης με τον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό, ώστε η φωνή της Ελλάδας να είναι ισχυρή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα.

Κρίσιμο για τη σταθερότητα το ποσοστό της ΝΔ

 Ο ίδιος εξάλλου έχει προσδώσει στην κάλπη της 9ης Ιουνίου χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα κρίνει και την πολιτική σταθερότητα, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να ταυτίσει τις ευρωεκλογές με ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης για να την εμφανίσει φθαρμένη και άνευ εμπιστοσύνης της κοινωνίας, ώστε να προκαλέσει πρόωρες εθνικές εκλογές άρα όπως αναφέρει να επιφέρει την «πολιτική αστάθεια».

«Σηκώνω το γάντι λοιπόν και λέω ότι το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας είναι πολύ σημαντικό. Όχι γιατί εκ των πραγμάτων θα πάμε σε εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές αν ο μη γένοιτο είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα, δεν θα συμβεί αυτό. Απλά είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυσκολία να υλοποιήσουμε ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο και ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό πριν από 10 μήνες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην εκπομπή «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι επιθυμεί να εξαντλήσει και αυτή τη φορά την 4ετία. Έκλεισε έτσι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που η ΝΔ περάσει κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έχει θέσει. «Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στον ορίζοντα», θέτοντας όμως ηχηρά το διακύβευμα.

«Σταθερότητα ή περιπέτειες»

Το κυρίαρχο δίλημμα άλλωστε με το οποίο θα πορευτεί ο ίδιος και η ΝΔ μέχρι τις ευρωεκλογές είναι «σταθερότητα ή περιπέτειες», επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση και δη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση εμφανίζοντας έκαστος εαυτόν ως την εναλλακτική κυβερνητική λύση, δεν διαθέτουν ουσιαστική ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση για τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιθέτως καταλογίζει στην αντιπολίτευση καλλιέργεια κλίματος πόλωσης, τοξικότητας και διχασμού, αντιτάσσοντας τη δική του επιλογή για «νηφάλιο» πολιτικό διάλογο, θετικό λόγο, ανάδειξη των απτών αποτελεσμάτων του κυβερνητικού έργου και των θέσεων της Ελλάδας απέναντι στις σημαντικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρώπη για την αμυντική της πολιτική, τη μετανάστευση και τη νέα ΚΑΠ. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το καλύτερα τοποθετημένο κόμμα για να διεκδικήσει στις Βρυξέλλες αποφάσεις που τελικά θα είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», υποστηρίζει.

Στην προεκλογική εκστρατεία και το TikTok

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύει εκ νέου και τη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok, προκειμένου να μεταδώσει ευκολότερα το μήνυμα της κρισιμότητάς τους στους νέους. Όπως φάνηκε από τη χθεσινή του επανεμφάνιση υπό τους ήχους της Μαρίνας Σάττι και τον γλυκύτατο Πίνατ που αναβάθμισε σε «ευρωκομματόσκυλο», το συγκεκριμένο μέσο αναμένεται να διαδραματίσει και αυτή τη φορά ένα ξεχωριστό ψηφιδωτό στην προεκλογική του στρατηγική, αφού λειτούργησε πολύ θετικά και στις βουλευτικές εκλογές του 2023. Καθώς μέσα από τον αυτοσαρκασμό, τις αστείες «πινελιές» και τα ενδιαφέροντα backstage της προεκλογικής του εκστρατείας ανά την επικράτεια, έχει την ευκαιρία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να εκπέμψει μηνύματα σε πολλαπλά κοινά ή ένα συγκεκριμένο μήνυμα στοχευμένα σε μια κοινωνική ομάδα που συνιστά και σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων.

Επί ποδός υπουργοί και όλο το γαλάζιο επιτελείο

Επί ποδός θα βρίσκονται από σήμερα και οι 12 Υπουργοί στους οποίους έχει ανατεθεί η ευθύνη των αντίστοιχων εκλογικών περιφερειών (πλην της Αττικής), με εντολή να βρεθούν σε αυτές τουλάχιστον για ένα πενθήμερο μέχρι τις 9 Ιουνίου, πραγματοποιώντας συναντήσεις με πολίτες, φορείς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μητροπολίτες.

Την αρχή θα κάνει σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ενδεικτικό της κινητοποίησης που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο και που σκιαγραφεί τα χιλιόμετρα τα οποία θα διανύσουν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι ότι ο κ. Σταϊκούρας θα βρεθεί μέχρι το Σάββατο σε Δράμα, Καβάλα και Ροδόπη. Αντιστοίχως το «φύλλο πορείας» που έχει λάβει για τη Δυτική Μακεδονία θα ενεργοποιήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις, καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης που θα βρεθεί στην Αρκαδία, ενώ για Πάτρα θα ταξιδέψει τα επόμενα 24ωρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Από την επόμενη εβδομάδα δυναμικά στο πρόγραμμα περιοδειών ξαναμπαίνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισκεπτόμενος την Τρίτη την Αργολίδα.

Το πλήρες πρόγραμμα των περιοδειών των γαλάζιων στελεχών αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα. Στόχος είναι κάθε μέρα στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της ΝΔ να βρίσκονται σε κάθε γωνιά της χώρας, μεταφέροντας το μήνυμα της κρισιμότητας αυτών των ευρωεκλογών και εξηγώντας τον κίνδυνο της αποχής και της χαλαρής ή επιπόλαιης ψήφου. Πέραν των Υπουργών που θα καλύψουν σίγουρα τις πρωτεύουσες των νομών, σε κάθε νομό θα βρεθούν τουλάχιστον άλλα δύο κλιμάκια της ΝΔ με υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και βουλευτές κοντινών νομών. 

Διαβάστε επίσης

Η φρικιαστική ιστορία της Μαρίας Παπαδάκη που σκότωσε, τεμάχισε και έβρασε το εγγόνι της

Ο... πικρός καφές: Αυξήσεις στις τιμές - Μια «ανάσα» από τα τρία ευρώ ο φρέντο εσπρέσο

Ημιτελικός Eurovision 2024: Τι ώρα διαγωνίζεται η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι - Τον δείχνει η ΕΡΤ

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA