Μενού
Ο νεοναζί Νίκος Μιχαλολιάκος
Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής | AP Photos / Lefteris Pitarakis
  • Α-
  • Α+

Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όχι μόνο, με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, το οποίο με βούλευμά του αποφάσισε την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου που κρατούνταν μετά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές τού ανοίγουν την πόρτα της φυλακής με περιοριστικούς όρους, παρόλο που η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αρνητική, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή δεν είχαν αρνηθεί ποτέ το νεοναζιστικό τους προφίλ.

Υπενθυμίζεται πως επί παρουσίας Χρυσής Αυγής στη Βουλή, αυξήθηκαν ραγδαία τα περιστατικά ρατσιστικής βίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν στις 17 Φεβρουαρίου 2013 και του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

«Αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος γιατί κρίμα να σαπίσει στη φυλακή τέτοιος ναζί μάλαμα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αμετανόητος αρχιναζιστής Νίκος Μιχαλολιάκος, είμαστε με τα καλά μας;, αποφυλακίζεται και ο Μιχαλολιάκος. Περιμένετε Ανάσταση εσείς» ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις στο Twitter για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου.

Το σκεπτικό και οι όροι της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Ωστόσο, το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε με το βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Έτσι αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ'όρον απόλυση του, επιβάλλοντας τους όρους της:

  • απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
  • εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα
  • και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA