Μενού
diavaseis
Διαβάσεις
  • Α-
  • Α+

Κάθε εβδομάδα, η Σταυρούλα Κουλίτση, γράφει στο reader.gr και στη στήλη Διαβάσεις για όσα έκανε ή δεν έκανε, για όσα σκέφτηκε και για όσα προέκυψαν χωρίς να τα έχει σκεφτεί. Όλα αυτά «στην καλύτερη πόλη του κόσμου», γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στην ουτοπία.

To Σπιρτόκουτο - όχι η ταινία

Το Σπιρτόκουτο στα Πετράλωνα είναι κάτι σαν μηχανή του χρόνου. Στους τοίχους η Barbie με μπλουζάκι “Think Pink, Live Green”, τα Στρουμφάκια, η Ούμα Θέρμαν να πίνει (το) μίλκσεϊκ, ένας στόχος για βελάκια, οι Ντάλτον και πολύχρωμα φωτάκια. Στα ηχεία ψιλο-ροκ, ψιλο-indie, Smiths, Mr. Brightside και Paper Planes. Η πόρτα της εισόδου λέει «σπρώξε» αντί για «ωθήσατε» - ή μήπως έλξατε»; - και λύνει άμεσα το πρώτο εν δυνάμει πρόβλημά σου. Το μπαρ είναι μπαρ-μπαρ στα όρια του underground και σηκώνει μπύρα, αλλά εντάξει δεν θα σας πω και τι να πιείτε. Ακόμα.

Ο Λούκυ Λουκ

Σε εκείνον τον τοίχο με τους Ντάλτον, ήταν δίπλα και ο Λούκυ Λουκ. Που στα αγγλικά γράφεται Lucky Luke. Δηλαδή, τυχερός Λουκ. Δηλαδή, μάλλον θα έπρεπε στην Ελλάδα να τον λέμε Λάκι Λούκ. Δηλαδή Λάκη. Άλλα η κοινωνία δεν ήταν ακόμα έτοιμη για έναν καουμπόι που θα τον έλεγαν Λάκη. Τώρα; Μήπως είναι; Ίσως και να είναι - άλλωστε δεν έχουμε πρόβλημα με τους Λάκηδες, έχουμε και φίλους Λάκηδες. Αρκεί να μην προκαλούν. Και να μην παντρευτούν κάποιον από τους Ντάλτον.

Το junk food

Το junk food έχει άλλη γεύση. Το junk food έχει άλλη γεύση τα ξημερώματα. Το junk food έχει άλλη γεύση τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο. Το junk food έχει άλλη γεύση τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο μετά από bar hopping.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA