Μενού
Μόνα Λίζα
Μόνα Λίζα | AP Photo/Michel Euler
  • Α-
  • Α+

Η Μόνα Λίζα αναδεικνύεται ως το πιο «απογοητευτικό αριστούργημα του κόσμου» σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα στις κριτικές που έχουν κάνει οι επισκέπτες του έργου τέχνης, που εκτίθεται στο Λούβρο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, επικαλούμενος στοιχεία από το CouponBirds που μελέτησε συνολικά 18.000 online κριτικές, το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι αναδείχθηκε ως εκείνο που έχει απογοητεύσει τους περισσότερους φιλότεχνους.

Συγκέντρωσε ένα ποσοστό 37,1% αρνητικών κριτικών, ενώ πολλές ήταν και οι κακές κριτικές για την ίδια την επίσκεψή στο Λούβρο για να θαυμαστεί η Μόνα Λίζα. 

Γιατί απογοητεύει η Μόνα Λίζα

Κάθε χρόνο, περίπου οκτώ εκατομμύρια τουρίστες κατακλύζουν το Μουσείο του Λούβρου με έναν κοινό στόχο: μια στιγμή με τη Μόνα Λίζα.

Η είσοδος είναι 22 ευρώ και ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να στριμωχτεί μαζί με πλήθος άλλων για να ρίξει μία φευγαλέα ματιά.

«Ποτέ δεν απογοητεύτηκα τόσο πολύ» σχολίασε κάποιος, ενώ άλλος έκανε λόγο για «βασανιστήριο». 

Ουσιαστικά, οι συνθήκες ήταν εκείνες που έκαναν τόσο μεγάλο ποσοστό ατόμων να εκφραστούν αρνητικά για τον εμβληματικό πίνακα. Το πλήθος και η δυσκολία προσέγγισής του ήταν τα βασικά προβλήματα. 

«Ήταν εφιάλτης. Περιμένεις στη σειρά για δύο ώρες, στριμωγμένος, δίπλα σε θορυβώδεις τουρίστες. Μετά, έχεις 30 δευτερόλεπτα για να τον δεις, πριν σε σπρώξουν μακριά» σχολίασε κάποιος στο βρετανικό Μέσο.

Όσον αφορά στο πλάνο του Λούβρου να τοποθετήσει τη Μόνα Λίζα σε ξεχωριστή αίθουσα, το ίδιο άτομο σημείωσε πως μπορεί να διευκολύνει την πρόσβαση αλλά το «αποτέλεσμα είναι το ίδιο απογοητευτικό».

«Αν ψάξετε στο Google "Μόνα Λίζα" θα συναντήσετε δύο κυρίαρχα ερωτήματα: "Γιατί η Μόνα Λίζα είναι τόσο ξεχωριστή;" και "Γιατί η Μόνα Λίζα είναι τόσο διάσημη;". Οι άνθρωποι κάνουν αυτές τις ερωτήσεις επειδή, για το ανεκπαίδευτο μάτι, η Μόνα Λίζα μπορεί να είναι αρκετά υποτονική» σχολίασε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA