Μενού
Στήλη για την Αθήνα
  • Α-
  • Α+

Κάθε εβδομάδα, η Σταυρούλα Κουλίτση, γράφει στο reader.gr και στη στήλη “Διαβάσεις” για όσα έκανε ή δεν έκανε, για όσα σκέφτηκε και για όσα προέκυψαν χωρίς να τα έχει σκεφτεί. Όλα αυτά “στην καλύτερη πόλη του κόσμου” γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στην ουτοπία.

Όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή τη στήλη, είχα ήδη στο μυαλό μου τα 3 πρώτα πράγματα για τα οποία ήθελα να γράψω. Ακολουθούν 3 εντελώς διαφορετικά πράγματα γιατί, αυτή είναι η Αθήνα.

Είναι θίνγκ τα παραδοσιακά σουβλατζίδικα

Σάββατο βράδυ, έχω κανονίσει σινεμά στη Δάφνη, πεινάω και έχω μπροστά μου μόνο μισή ώρα. Μπαίνω google maps, ψάχνω τι έχει εκεί κοντά. Βλέπω: Ψητοπωλείο “Ο Κώστας” - 4,8 αστεράκια. Σκέφτομαι ότι μετράμε τα πάντα σε views, φανάρια και αστεράκια. Λέω, θα πάω. Πήγα. Την Τρίτη ξαναπήγα. Και γενικά θα ξαναπηγαίνω. 

Φίντσερ αντί για Σκορσέζε

Πέμπτη 26/10, γιορτή του σινεμά (πάλι σινεμά) και όλες οι προβολές 2€. Ήθελα να δω 2 ταινίες back to back - όπως είχα κάνει το καλοκαίρι, μια μέρα πριν τα γενέθλιά μου, που ανέβαινα τρέχοντας τη Ζωοδόχου Πηγής για να προλάβω να πάω από το Ριβιέρα στο Εκράν.

Μετά άλλαξα γνώμη και ήθελα να δω μια ταινία που κρατάει όσο δύο, κυρίως για να γλιτώσω το τρέξιμο. Εν τέλει, όταν μπήκα να δω το καινούριο πρόγραμμα ταινιών στις 00:02 που είχα βάλει ξυπνητήρι για να μην το ξεχάσω, ο Σκορσέζε ήταν sold out τις βολικές ώρες στις βολικές αίθουσες. Σταμάτησα να κάνω σχέδια και έκλεισα Φίντσερ.

Ο καλύτερος τίτλος που διάβασα ποτέ για το οτιδήποτε

"Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας". Μέχρι 5/11 η έκθεση Modern Love στο ΕΜΣΤ και αλήθεια να πάτε, γιατί εκεί θα βρείτε την αγάπη και την όχι-αγάπη να εκφράζεται και να μην εκφράζεται με κάθε πιθανό τρόπο στην εποχή της οθόνης, του tinder και του digital συναισθήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA