Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Airbnb φαίνεται πως βάζει τέλος στις ενοικιάσεις κατοικιών για λόγους εκδηλώσεων και πάρτι, με στόχο κυρίως την προστασία της ιδιοκτησίας των ενοικιαστών. Η δημοφιλής πλατφόρμα online ενοικίασης κατοικιών αλλάζει τα δεδομένα και εφαρμόζει μια νέα τεχνολογία που θα μπλοκάρει όσους θέλουν να διοργανώσουν ένα πάρτι σε ξένη ιδιοκτησία. Η εφαρμογή του νέου πλάνου έχει ήδη γίνει σε ΗΠΑ και Καναδά, όπου και κατά τη διάρκεια της πανδημίας η λύση του Airbnb για συναντήσεις και εορτασμούς ήταν η πιο εύκολη.

Διαβάστε ακόμη: Φοιτητική κατοικία: Μικρή διαθεσιμότητα και αύξηση των ενοικίων ακόμη και 26% στην Αθήνα

Παράλληλα, έχουν αρχίσει δοκιμές στην Αυστραλία από τον Οκτώβριο και με όσες αλλαγές έγιναν στον αλγόριθμο, το Airbnb σημειώνει πως τα ανεπίσημα πάρτι μειώθηκαν κατά 35%. Στόχος είναι να εφαρμοστούν οι αλλαγές αυτές σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στη χώρα και στη συνέχεια να γίνουν και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη όπου προσφέρεται η υπηρεσία.

Για να υπολογίσει το Airbnb τις σχετικές πιθανότητες μελετά μια σειρά από παραμέτρους που καθορίζουν και το ύψος του σχετικού «ρίσκου». Σε αυτές υπολογίζονται το πόσο καιρό έχει ένας χρήστης λογαριασμό στο Airbnb, πόσο μακριά από το σπίτι του αναζητά κατοικίες, αλλά και το πόσες θετικές κριτικές έχει στο ιστορικό του. Ακόμη, συνυπολογίζεται και το πόσες μέρες θέλει να κλείσει μία διαμονή και αν αυτή έχει προγραμματιστεί για μεσοβδόμαδα ή το Σαββατοκύριακο.

Σε πρώτη φάση έχουν αρχίσει να αποκλείονται χρήστες με ηλικίες κάτω των 25 που αναζητούν σπίτι κοντά στην κατοικία τους και για λίγες ημέρες, καθώς και όσοι δεν έχουν θετικές κριτικές στο προφίλ τους. Το Airbnb σημειώνει πως τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να αποτρέψουν τα πάρτι στο 100% των περιπτώσεων, αλλά σίγουρα θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες.

Ο λόγος που το Airbnb θέλει να μειώσει τα πάρτι σε ξένες ιδιοκτησίες είναι πως δεν είναι εύκολο για τον ιδιοκτήτη να βρει το δίκιο του στο 100% μετά από κάποια μεγάλη ζημιά. Οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο σε ένα μεγάλο πάρτι που το αλκοόλ ρέει άφθονο είναι ιδιαίτερα μεγάλες και τα περιστατικά που έχουν οδηγήσει ακόμη και σε θανάτους σε τέτοια «κλειστά» events είναι ήδη αρκετά στην Αμερική.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε κάποια νέα στατιστικά για το πως πήγε το νέο αυτό μέτρο σε ΗΠΑ και Καναδά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA