Μενού
Διαδήλωση κατά της απαγόρευσης του TikTok
Διαδήλωση κατά της απαγόρευσης του TikTok | AP
  • Α-
  • Α+

Στη σταυροφορία του να περιορίσει την πανηγυρική επικράτηση του κινεζικών συμφερόντων TikTok στην αγορά των social media, το πολιτικό-κεφαλαιοκρατικό «λόμπυ» των ΗΠΑ έκανε ένα ακόμα βήμα, μετά την έγκριση νόμου χθες (20/4) για απαγόρευση της πλατφόρμας στη χώρα.

Όπως μεταφέρει το Associated Press, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον σχετικό νόμο, που θα τεθεί προς ψήφιση στη Γερουσία. Μεταξύ άλλων, προβλέπει την απαγόρευση της λειτουργίας της εφαρμογής εντός των ΗΠΑ, εάν η ιδιοκτήτρια της εφαρμογής, ByteDance, με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μετοχικό της μερίδιο εντός ενός έτους.

Ο νέος νόμος, που πέρασε με πλειοψηφία 360-58, πηγαίνει τώρα στη Γερουσία, ορίζοντας την προθεσμία για την εταιρεία στους εννέα μήνες, με πιθανούς τρεις μήνες παράτασης, εάν η πώληση δρομολογηθεί μέσα στο προηγούμενο διάστημα.

Η απάντηση του TikTok

Φυσικά η εταιρεία, που προτιμάται και από τους περισσότερους νέους στις ΗΠΑ ως το κατεξοχήν μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιστράτευσε τους Αμερικανούς χρήστες, στην πλειονότητά τους νέοι, να ασκήσουν κοινωνική πίεση προς το νομοθετικό σώμα για να ανακληθεί η πρόταση.

«Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να σας υπερασπιζόμαστε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα τον περασμένο μήνα και απευθύνεται σε όλους τους εγγεγραμμένους.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων μας, για να προστατεύσουμε αυτήν την καταπληκτική πλατφόρμα που δημιουργήσαμε μαζί σας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA