Μενού
tablet
Tablet | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας 26χρονος που μέχρι πριν έναν χρόνο έμενε στο σπίτι με τους γονείς του, αποκάλυψε πώς ξεκίνησε μία διαδικτυακή επιχείρηση με κεριά πέρυσι, καταφέρνοντας να βγάλει 350.000 ευρώ σε μόλις 12 μήνες.

Ο Φρανσίσκο Ρίβερ, από το Ορλάντο των ΗΠΑ, έψαχνε απελπισμένα κάποια απασχόληση που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει κάποια επιπλέον χρήματα. Εκείνη την περίοδο, εργάζονταν ως δάσκαλος σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης, αλλά δεν του άρεσε το αυστηρό πρόγραμμα και ήθελε την ευελιξία να ταξιδεύει, όπως έγραψε η Sun.

Ο Φρανσίσκο είπε στο μέσο πως η ιδέα του ήρθε όταν ανακάλυψε την διαδικτυακή αγορά προϊόντων «α λα καρτ». Αποτελείται από online προμηθευτές οι οποίοι, αντί να διατηρούν απόθεμα προϊόντων, τα παράγουν μόνοι τους μετά από κάθε παραγγελία του πελάτη.

Η επιχείρηση με τα κεριά

Ο Φρανσίσκο «έπεσε» τελικά πάνω στην πλατφόρμα Printify, η οποία μεταξύ άλλων σου «τύπωνε» κατά παραγγελία διακοσμητικά και αρωματικά κεριά. «Έκανα λίγη έρευνα για το πόσο καλά πουλούσαν τα κεριά στο Etsy (πλατφόρμα αγορών) και φαινόταν υποσχόμενη αγορά».

Αφού ερεύνησε λέξεις-κλειδιά που ήταν δημοφιλείς, δημιούργησε γρήγορα μερικά αστεία ή φράσεις, για να τυπωθούν πάνω στα κεριά που ήθελε να παραγγείλει. Το Printify του επέτρεψε να διαθέτει 10 διαφορετικά αρώματα κεριών, ενώ οι πελάτες μπορούν να προσαρμόζουν τις φράσεις από τη σελίδα του, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες για να αυξηθούν οι πωλήσεις και για να λάβει κάποιες καλές κριτικές για τα προϊόντα του, μετά το λανσάρισμα της φίρμας του του τον Ιανουάριο του 2023, και στην αρχή έβγαζε δύο ή τρία νέα προϊόντα κάθε μέρα.

Από την τιμή των κεριών, κρατούσε από μεταξύ 30 έως και 50%, με το υπόλοιπο να πηγαίνει στο Printify και τα έξοδα αποστολής. «Το πολύ, ξοδεύω 4 ώρες την ημέρα στο κατάστημά μου και συνήθως πολύ λιγότερες», είπε.

Το κατάστημά του στο Etsy του έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει το όνειρό του να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι τώρα έχει πάει στο Μπαλί, το Βέλγιο , τη Γαλλία, τη Νέα Υόρκη και την Καραϊβική.

Ο επόμενος στόχος του είναι να αγοράσει το δικό του σπίτι στο Ορλάντο για να «πετάξει» επιτέλους από τη γονική φωλιά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA