Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ένας νευρολόγος επισήμανε τρία πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ, εκτιμώντας ότι η επίγνωση αυτών των συμπτωμάτων είναι το κλειδί για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία που θα επιβραδύνουν τη γνωστική έκπτωση.

Ο Robert Love, ένας Αμερικανός νευροεπιστήμονας και ερευνητής, έχει απαριθμήσει τρία «καμπανάκια» που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί να πάσχει από πρώιμη άνοια, όπως μεταφέρει το gloucestershirelive.co.uk.

1. Τοποθέτηση πραγμάτων σε ασυνήθιστα μέρη

Το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι είναι η τοποθέτηση πραγμάτων σε ασυνήθιστες θέσεις.  «Δεν είναι απλώς η λάθος τοποθέτηση των πραγμάτων, αλλά η τοποθέτηση πραγμάτων σε περίεργα μέρη», τόνισε ο ειδικός.

2. Κοινωνική απόσυρση και εσωστρέφεια

Τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί να αρχίσουν να είναι λιγότερο κοινωνικά, να μην θέλουν να δουν τους φίλους, την οικογένειά τους ή να αποφεύγουν κοινωνικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Love, αυτό είναι ένα σημάδι «έγκαιρης προειδοποίησης».

3. Κυκλοθυμία

Το τελευταίο πρώιμο σύμπτωμα περιλαμβάνει απότομες αλλαγές στη διάθεσή σας. Ο Love είπε: «Η νόσος του Alzheimer δεν επηρεάζει μόνο τη σκέψη, αλλά έχει να κάνει και με τη διάθεση». Ο νευροεπιστήμονας εξήγησε ότι αυτό το σύμπτωμα μπορεί να «σε ξαφνιάσει» επειδή πολλοί άνθρωποι δεν το εκλαμβάνουν ως κάτι τέτοιο.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA