Από τη στιγμή που ο Barack Obama δεν είχε το δικαίωμα να κατέβει ξανά για Πρόεδρος ήταν δεδομένο ότι θα στηρίξει την Hillary Clinton. Μαζί συνεργάστηκαν για τέσσερα χρόνια και μοιάζει η πιο συνετή επιλογή από τους υπόλοιπους που διεκδίκησαν το χρίσμα από την παράταση τους. Σε λίγους μήνες θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Donald Trump και τώρα που είναι επίσημα η μοναδική υποψήφια των Δημοκρατικών έβγαλε το μεγάλο όπλο της.

Ο Obama έχει καταφέρει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να μεταστρέψει και τους πιο δύσπιστους, με την κοινή γνώμη να στενοχωριέται που αποχωρεί. Αυτό είναι ένα όπλο που η Hillary δεν θα άφηνε αναξιοποίητο. Έτσι, κυκλοφόρησε χθες ένα βίντεο όπου ο Obama λέει με κατηγορηματικό τρόπο «Είμαι μαζί της». Αυτό φυσικά δεν αποτελεί καμία έκπληξη.

Εκεί που χρειάζεται να εστιάσουμε είναι στο διαδικτυακό trash talking του Trump με την Hillary. Πρώτα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έγραψε ότι ο Obama στηρίζει την Clinton γιατί θέλει άλλη μια τετραετία Obama, αλλά κανείς άλλος δεν τον θέλει και μετά η γυναίκα που μπορεί να γίνει η πρώτη Πρόεδρος των ΗΠΑ του έκανε retweet σχολιάζοντας «Σβήσε τον λογαριασμό σου» (DELETE YOUR ACCOUNT). Τα κεφαλαία γράμματα έδειξαν το ύφος και σίγουρα είναι από τα πιο light που θα δούμε μεταξύ τους στο προσεχές διάστημα μέχρι το Νοέμβριο.

clinton-trump-twitter-1