6 απλά βήματα για να γίνεις... influencer στο instagram

Κι αν σου κάτσει;

Αφού πρόσφατα ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή άτομο να δηλώνει επάγγελμα... μοντέλο στο instagram, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να εξετάσουμε αν όντως υφίσταται κάτι τέτοιο, όπως αντίστοιχα και το «επάγγελμα» του unboxer, ένα και μόνο κείμενο δεν αρκεί άλλωστε για να αναλύσεις τα σημεία των καιρών.

Ωστόσο, επειδή η λέξη influencer ολοένα και συχνότερα ξεφυτρώνει μπροστά μας, το μόνο σίγουρο είναι πως για να γίνεις κάτι παρεμφερές, πρέπει να αρχίσεις από τα βασικά. Δηλαδή χρειάζεσαι followers από εκείνους που δεν πληρώνεις για να αποκτήσεις. 

Πώς θα χτίσεις όμως ένα πανίσχυρο προφίλ με χιλιάδες πιστούς ακολούθους που όντως θα επηρεάζεις - αφού αυτό θεωρητικά στο εξής θέλεις να γίνεις όταν... μεγαλώσεις; Χρειάζεσαι σίγουρα, καλές φωτογραφίες. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τα 6 επόμενα βήματα. Στην πράξη προφανώς, θα διαπιστώσεις αν έχουν αποτέλεσμα κιόλας.

 

6
Βγάλε σέλφι (μόνος σου)

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βαφτίζουν σέλφι λήψεις που δεν είναι τραβηγμένες από τους ίδιους. Το πλεονέκτημα των σέλφι -που ενδεχομένως να μην είναι για όλους, το παραδεχόμαστε- είναι ότι καταφέρνουν συνήθως να συλλαμβάνουν το συναίσθημα της στιγμής και φυσικά, έχουν πλάκα! Και κάπου εδώ, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά πως τα κινητά έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιες από αυτές να μοιάζουν σχεδόν επαγγελματικές...

 

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Εξερεύνησε τη μακροφωτογραφία

Θα εκπλαγείς αν προσπαθήσεις να απαθανατίσεις αντικείμενα και ανθρώπους από πολύ κοντινή απόσταση, παίζοντας με το βάθος που μπορεί να αποκτήσει η φωτογραφία σου. Τα κινητά τηλέφωνα πραγματικά έχουν σημειώσει τρομερή πρόοδο σε αυτό το επίπεδο και είναι πολύ καλά εργαλεία. Να θυμάσαι ότι οι πολύ κοντινές λήψεις για να έχουν νόημα θα πρέπει όντως να εστιάζουν σε κάτι που το μάτι δεν πιάνει εύκολα. Μία μικρή δοκιμή μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στην κυριολεξία σε αυτό που έχεις μπροστά σου. Αν είναι φαγητό δε, μπορεί να το παρουσιάσει ακόμη πιο λαχταριστό. 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Χρησιμοποίησε με σύνεση τις σωστές εφαρμογές επξεργασίας

Πάντα η φωτογραφία σου μπορεί να βελτιωθεί και γι' αυτό κάνουν άλλωστε θραύση οι περισσότερες editing εφαρμογές. Δύο από τις καλύτερες είναι το Snapseed και το TouchRetouch και ως αρχάριος καλύτερα να περιοριστείς το πρώτο χρονικό διάστημα παίζοντας περισσότερο με τα χρώματα, τον κορεσμό, την ευκρίνεια κλπ. Ο πειραματισμός σαφέστατα είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς. Δε θέλουμε να σε σοκάρουμε, τα φίλτρα δε σώζουν ζωές και η υπερβολική επεξεργασία είναι εχθρός της φυσικότητας και άρα και του καλόγουστου αποτελέσματος. 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Το φυσικό φως βοηθάει πάντα

Τι κι αν έχεις βρει το τέλειο μοντέλο, την τέλεια γωνία και οπτική... Αν ο φωτισμός δε βοηθάει, η φωτογραφία τέλεια δεν πρόκειται να βγει. Έτσι, χρειάζονται δοκιμές και κάποια τρικς. Για παράδειγμα αν το φως του ήλιου παραείναι δυνατό τη στιγμή που φωτογραφίζεις, βάλε το αντικείμενό σου να αντικρύζει το φως. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεις τις ενοχλητικές σκιάσεις. Αντίστοιχα, σε εσωτερικό χώρο, κάθισε κοντά σε κάποιο παράθυρο και όσο πιο μακριά γίνεται από φωτιστικά παντός είδους. Βέβαια, δεν θα ήταν καθόλου κακό αν μάθαινες στο ενδιάμεσο να παίζεις με τις σκιές, γιατί πάντα μπορούν να προσθέσουν μία ενδιαφέρουσα οπτική αν τις «χρησιμοποιήσεις» προς όφελός σου. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Όχι στις «καμμένες» φωτογραφίες

Αν έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία «καμμένης» (υπερεκτεθειμένης) και μία σκοτεινή (υποεκτεθειμένη) φωτογραφία, θα επιλέγαμε τη δεύτερη. Η φωτεινότητα της πρώτης δε σώζεται ακόμα κι αν επιστρατεύσεις τις καλύτερες εφαρμογές, γιατί πολύ απλούστατα έχουν πάει περίπατο όλες οι πολύτιμες λεπτομέρειες από τη λήψη σου. Όσο κι αν χαμηλώσεις τη φωτεινότητα, οι λεπτομέρειες έχουν πάει στον... αγύριστο κυριολεκτικά. Είναι πολύ πιο ασφαλής η τακτική του να πιέσεις μια φορά με το δάχτυλό σου την οθόνη του κινητού για να «κλειδώσει» αυτόματα στο σωστό χρώμα πριν φωτογραφίσεις. Ύστερα, είναι δυνατόν να την κάνεις πιο... φωτεινή. 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Ο βασικός κανόνας των τρίτων

Ένα από τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας -χωρίς να έχουμε παρακολουθήσει κάποιο, από όσα διαβάζουμε έστω- βασίζεται στον απλό «κανόνα των τρίτων».

Με απλά λόγια φαντάζεσαι ότι η φωτογραφία σου χωρίζεται σε 9 ίσα μέρη από 2 κάθετες και 2 οριζόντιες γραμμές που την καταμερίζουν σε αυτά τα κομμάτια. 

Ευθυγραμμίζοντας τα βασικά στοιχεία της φωτογραφίας σου ανάμεσα σε αυτές τις νοητές γραμμές, από το να τα τοποθετείς απαραίτητα στο κέντρο, ουσιαστικά δημιουργείς περισσότερη ένταση και ενδιαφέρον στη λήψη σου. Μάλιστα, γι' αυτό τα περισσότερα smartphones έχουν ένα τέτοιο είδος πλέγματος που μπορείς να ενεργοποιήσεις πριν τις λήψεις σου χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρείς τη φαντασία σου να το επινοήσει. Το βασικό νόημα πάντως είναι η δημιουργία ενός δυνατού πορτρέτου.

Προηγούμενο