Οι 7 καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζεις και να εργάζεσαι

Αυτές είναι τα 7 καλύτερα μέρη για να ζεις και να εργάζεσαι στο εξωτερικό.

Η αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό αποτελεί στις μέρες μας μια δημοφιλή διέξοδο, ιδίως σε χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, όπως η χώρα μας.

Πόσο όμως κοστίζει να ζεις σε μια χώρα του εξωτερικού και ποιες είναι οι προοπτικές και οι ευκαιρίες απασχόλησης.

 Στις ΗΠΑ, το μέσο κόστος του ενοικίου ανέρχεται σε 1.671 δολ, ενώ το κόστος για τις μεταφορές φτάνει τα 94 δολ.

Η WorldFirst, μια από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, ανέλυσε 7 χώρες και παρέχει κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με το κόστος ενοικίου, μεταφορά, τις δυσκολίες ή τις ευκαιρίες για τη χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας.

Δείτε την παρακάτω συλλογή:

 

7
Αυστραλία

Οι επαγγελματίες από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων μπορούν να βρουν απασχόληση εδώ, αρκεί να μπορούν να επιδείξουν μια καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Οι επαγγελματίες υγείας, οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες, αλλά και οι επαγγελματίες στην οικοδομή βρίσκουν εύκολα εργασίας εδώ.

Ενοίκια: 1.661 δολ.

Μεταφορά: 141 δολ.

Η πιο κοινή βίζα είναι η προσωρινή άδεια εργασίας, που σπονσοράρουν οι εργοδότες, κι έχει διάρκεια 4 έτη.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Ηνωμένο Βασίλειο

Οι ειδικοί της πληροφορικής, οικονομολόγοι, επαγγελματίες υγείας, νοσοκόμοι και εκπαιδευτικοί αποτελούν τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Για τους πολίτες της Ε.Ε. δεν απαιτείται άδεια παραμονής και εργασίας, κάτι που πιθανότατα να αλλάξει μετά το Brexit.

Ενοίκια: 1.331 δολ.

Μεταφορά: 107 δολ.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον αραβικό κόσμο, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα ΗΑΕ μπορούν έχουν όλες τις προοπτικές να ζήσουν στην απόλυτη χλιδή, με τους εργοδότες να υιοθετούν  μια πιο γενναιόδωρη προσέγγιση όσον αφορά στις εργασιακές συνθήκες.

Ενοίκια: 1.969 δολ.

Μεταφορά:  63 δολ.

Προσφορά εργασίας: Οικονομολόγοι, ορκωτοί ελεγκτές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πληροφορική.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Καναδάς

Ο Καναδάς είναι μια από τις πιο προσιτές χώρες για να ζήσει και να εργαστεί κανείς, με συγκριτικά χαμηλό κόστος ενοικίων και μεταφορών.

Αντίθετα με τις ΗΠΑ, η υγειονομική περίθαλψη στον Καναδά είναι ως επί το πλείστον δωρεάν. Όμως, οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τους μισθούς, καθώς στον Καναδά δεν υφίσταται κατώτατος μισθός.


Ενοίκιο: 1.261 δολ

Μεταφορά: 97 δολ.

Προσφορά εργασίας: Οικονομία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ έχει λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες εργασίας από τη Σιγκαπούρη, ενώ τα επαγγέλματα που έχουν μεγάλη ζήτηση είναι εκείνα της πληροφορικής, του μάρκετινγκ και της οικονομίας και των πωλήσεων. Οι βίζες είναι μάλλον περιορισμένες.

Ενοίκιο: 3.210 δολ.

Μεταφορά: 81 δολ.

Προσφορά εργασίας: Πληροφορική, μάρκετινγκ, οικονομία, πωλήσεις.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι δημοφιλής στους επαγγελματίες της οικονομίας, ενώ οι χαμηλοί φόροι εισοδήματός - έως και 22% για τους πιο υψηλόμισθους - την καθιστούν ελκυστική για επιχειρήσεις και στελέχη», λέει η WorldFirst.

Οι άδειες παραμονής και εργασίας είναι εύκολο να αποκτηθούν κι έχουν διετή ισχύ, αλλά αυτή ακριβώς η δημοτικότητα της Σιγκαπούρης έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια.

Ενοίκιο: 2.673 δολ.

Μεταφορά: 99 δολ.

Προσφορά εργασίας: Οικονομολόγοι και χρηματιστές, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί, ειδικοί του μάρκετινγκ και των πωλήσεων.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Γερμανία

Οι επαγγελματίες υγείας και οι μηχανικοί έχουν μεγάλη ζήτηση.  Για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι Έλληνες, δεν απαιτείται άδεια παραμονής ή εργασίας.

Ενοίκιο: 1.077 δολ.

Μεταφορά: 111 δολ.

Προσφορά εργασίας: Τεχνολόγοι, επαγγελματίες υγείας, μηχανικοί

Προηγούμενο