5 παραστάσεις που αξίζει να δεις στο 1ο Θεατρικό Showcase των 53ων Δημητρίων

Αρχής γενομένης από σήμερα!

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες των φετινών Δημητρίων στην Θεσσαλονίκη, είναι το 1ο Θεατρικό Showcase.

Ουσιαστικά από χθες έως και τις 10 Οκτωβρίου ελληνικές παραστάσεις και καλλιτεχνικοί διευθυντές από το εξωτερικό συναντώνται με αποτέλεσμα «νικητής» από αυτήν την συνύπαρξη προφανώς να βγαίνει το θεατρόφιλο κοινό. 

Παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις πέντε παραστάσεις που αξίζει να δεις αν μένεις στην πρωτεύουσα του βορρά. 

Εννοείται πως πρόκειται για υποκειμενικές επιλογές, όπως επίσης εμφανίζονται στο top 10 ανάλογα με την ημέρα που είναι προγραμματισμένη η καθεμία, αρχής γενομένης από σήμερα.  

5
Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας

Το νέο έργο της Αλεξανδρας Κ* στροβιλίζεται δαιμονισμένα και περίτεχνα γύρω από τη σύγκρουση της παλιάς και της νέας γενιάς. Στο μάτι του κυκλώνα ο Αντώνης Τάδε, με το αυθαίρετο εξοχικό που παλεύει να το σώσει με νύχια και με δόντια. Μια σύγκρουση του ατόμου με το κράτος με πολλές υπόγειες και αποκαλυπτικές διαδρομές. Η παράσταση είναι μια παραγωγή της Πειραματικής Σκήνης- Ι του Εθνικού Θεάτρου.
Περισσότερα, εδώ

Labattoir (26ης Οκτωβρίου 35, Τηλ: 2313 318 203)
10-11/10, (Τε.) 21:00, (Πε.) 18:00 & 21:00, Εισιτήρια: 8-10€

φωτογραφία: Κάρολ Τζάρεκ

Προηγούμενο
Επόμενο
4
After the Campsite: Από δω κι εμπρός

Μια παράσταση – project που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ. Το πρότζεκτ δεν εστιάζει μελοδραματικά στο παρελθόν, τις χαμένες πατρίδες, όσα αφέθηκαν πίσω. Σκοπός του είναι να αναδείξει τους τρόπους που οι νέοι πρόσφυγες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον.
Περισσότερα, εδώ.

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου
10/10, 17:00, Εισιτήρια: 5€

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Το δαχτυλίδι της μάνας

Μια ιστορία αποχαιρετισμού γραμμένη σε ντοπιολαλιά που εμπνέεται από τη ζωή του πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη. Με όχημα τη μουσική, την ποίηση και τη φαντασία, στήνεται μια τελετή αποχαιρετισμού ξαναγράφοντας τις τελευταίες σελίδες του ποιητή.
Περισσότερα, εδώ.

Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως, τηλ. 2310 869 869)
08-09/10, 21:00, Εισιτήρια: 10-12€

φωτογραφία: Νίκος Πανταζάρας

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Περιμένοντας τον Γκοντό

Η παράσταση παίζεται πάνω στα ερείπια του κόσμου, σ’ ένα μέλλον λιγότερο ή περισσότερο κοντινό σε μας, όπου διατηρούνται ανοιχτά όλα τα τραύματα απ’ το παρόν και το παρελθόν της ανθρωπότητα, αλλά και οι προσδοκίες. Ποιες είναι οι ελάχιστες δυνατές προϋποθέσεις επανεκκίνησης της ζωής, μιας ζωής που να αξίζει να τη ζήσει κανείς;
Περισσότερα, εδώ.


Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ) Τηλ.: 2310 230 013
07-08/10, 21:00, Εισιτήρια: 10-12€

φωτογραφία: Αντωνία Κάντα

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Mute

Ένα σύγχρονο, νευρώδες και εύστοχο ελληνικό έργο του Γιώργου Αδαμαντιάδη με θέμα την Ελλάδα του σήμερα, ιδωμένης μέσα από τον βίο και την πολιτεία δύο αδελφών-ληστών που εγκαταλείπουν την πόλη και ανεβαίνουν στα βουνά και επιδίδονται σε ένα δικό τους παιχνίδι άσκησης εξουσίας και δικαιοσύνης. Η σκηνοθεσία του Στέλιου Πατσιά είναι εύστοχη και αναδεικνύει ευεργετικά τις παθογένειες, τις αντιπαλότητες, αλλά και τις αντιφάσεις που ακόμη ταλανίζουν τον τόπο.
Περισσότερα, εδώ.


Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως, τηλ. 2310 869 869)
Κυριακή 07/10, 19:00, Εισιτήρια: 8-12€

φωτογραφία: Δημήτρης Λογοθέτης

Προηγούμενο