5 μέρη για να απολαύσετε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Σήμερα έχετε το τέλειο άλλοθι!

Όταν μέχρι και οι μπριζόλες έχουν καταφέρει να έχουν δική τους παγκόσμια ημέρα, δεν θα μπορούσαν να πάνε πίσω τα ζυμαρικά.

Οι Ιταλοί μπορεί να έχουν δικαιωματικά το όνομα, όμως κι εμείς «είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε» όπως επί χρόνια διατεινόταν πασίγνωστη διαφήμιση.

Έτσι, όποιος ψάχνει δικαιολογία για να σκάσει τρώγοντας μακαρόνια, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών παρέχει το τέλειο άλλοθι. 

Για την ιστορία, η εν λόγω «γιορτή» καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) με στόχο να διαδώσει τη γευστική και θρεπτική αξία τους. 

Δες πού μπορείς να τα τιμήσεις δεόντως:

*η σειρά εμφάνισης των εστιατορίων στο top 5 είναι τυχαία
5
Cosa Nostra

Εκεί που βρίσκεται, δεν το πιάνει εύκολα το μάτι σου. Η περιοχή του Ψυρρή τελευταία έχει πάρει τα πάνω της και ένας από τους λόγους είναι και το Cosa Nostra που παραπέμπει σε παραδοσιακή τρατορία βγαλμένη από τον ιταλικό κινηματογράφο. Ο «ψαγμένος» κατάλογος αναμφισβήτητα τοποθετείται στα συν του. 

Cosa Nostra
Αγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι, Τηλ. 210 3310900

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Dal Professore

Στις σταθερές αξίες των βορείων προαστίων ανήκει τα τελευταία χρόνια το πρότζεκτ του σεφ Νίκου Δημητροκάλη που έχει εντρυφήσει στην ιταλική κουζίνα. Έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα χειροποίητα ζυμαρικά του και τις ισορροπημένες γεύσεις του. 

Dal Professore
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, Τηλ: 210 6109988
www.dalprofessore.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Bella Vespa

Η Vespa βολτάρει με άνεση στην ιταλική γευστική φινέτσα και στα φόρτε της είναι οι συνδυασμοί των ζυμαρικών με θαλασσινά. Στα συν της και ο κήπος της -που είναι ό,τι πρέπει όσο δεν χειμωνιάζει ακόμα- αλλά και ο εσωτερικός της χώρος που αποπνέει οικειότητα. 

Bella Vespa
Κύπρου 11, Γλυφάδα, Τηλ: 210 8982880

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Ακάκιος

Δύσκολο να κυκλοφορείς στο Παλαιό Φάληρο και να μην έχεις τιμήσει τα μακαρόνια του Ακάκιου. Η ομάδα του Κυρ Αρίστου έχει εστιάσει στην πιο παραδσιακή πλευρά των ζυμαρικών, όπως θα στα έφτιαχνε η μαμά ή ακόμα καλύτερα η γιαγιά σου. Πληθωρικά, μυρωδάτα και με προϊόντα εγχώριων παραγωγών. Να σαν αυτές τις παπαρδέλες με το κολοκύθι και το καπνιστό χοιρινό Τρικάλων, που είναι οι αγαπημένες μου.
 
Ακάκιος Μακαρονάδικο
Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο, Τηλ: 210 9803100

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Το Μακαρόνι

Το ωραίο στο Μακαρόνι της Γλυφάδας είναι ότι μπορείς να πας και να προσαρμόσεις την μακαρονάδα που τραβάει η όρεξή σου, ακριβώς στα γούστα σου. Σα να είχες έναν προσωπικό σεφ που θα του έλεγες, θέλω αυτό το είδος των ζυμαρικών με το αντίστοιχο είδος σάλτσας. Πιο custom made, δεν έχει.
Το Μακαρόνι
Παπανδρέου 3, Γλυφάδα, τηλ: 210 8942082
www.tomakaroni.gr

Προηγούμενο